Taksikuski Leif pelasti ystävänsä kanssa pienen pojan liekehtivästä autosta – sankarikaksikolle on tulvinut suitsutusta urotyöstään: "Siinä olivat vaihtoehdot vähissä"

Heinäkuussa Raaseporissa sijaitsevalla huoltoasemalla syttyi palamaan auto, jonka sisällä oli lapsi. Pojan onneksi paikalla oli kaksi odottamatonta sankaria, joiden ansiosta hän säilyi pelottavasta paikasta hengissä.

Kuusikymppinen taksikuski Leif Lindman oli sattunut hätiin juuri oikeaan aikaan, kun huoltoaseman pihaan parkkeeratun auton ikkunoista oli noussut sankkaa mustaa savua.

Ystävänsä Kaj Rannan kanssa Lindman oli huomannut autossa lapsen, jonka he olivat yhdessä tuumin vetäneet ulos palavasta autosta. Lapsi hengitti jonkin verran savua, mutta selvisi suuremmitta vammoitta.

Tapahtunutta sankaritekoa on pian ehditty sulatella kolme viikkoa. Kaverukset ovatkin päässeet paistattelemaan lehtiotsikoihin – ja nyt myös Huomenta Suomen sohville.

– Oltiin yllättyneitä, että se levisi näin paljon. Ehkä se on se nykypäivä, some ja media. Leif otti suuremman myllytyksen, minä menin kahdeksi viikoksi ulkomaille lomailemaan, toteaa Ranta.

– Ensimmäisenä iltana rupesi tulemaan tekstiviestiä ja sitten soitti päivystävä esimies, että nyt alkaa olemaan täysi mylly päällä, että ne soittaa joka puolelta! Lindman naurahtaa.

Sankarit eivät ole jutelleet pojalle sen koommin

Kaksikosta Lindman on toiminut elämässään aiemmin vapaapalokunnassa, joten savusukellustehtävätkään eivät olleet hänelle vieraita. Voisi siis sanoa paikalla olleen juuri oikea mies hommaan.

– Eipä ole ainakaan turhaan tullut oltua vepari koko ikänsä, Lindman sanoo.

Urotyön jälkeen sankarikaverukset eivät ole kuitenkaan olleet sen koommin yhteydessä pelastamaansa poikaan tai tämän vanhempiin.

– Ajateltiin, että se on heidän asiansa, jos haluavat olla jossakin vaiheessa yhteydessä, kertoo Ranta.

Tilanteessa ei ollut aikaa löpinälle

Kaverusten mukaan tilanteessa ei ehditty montaa sanaa vaihtaa, vaan oli toimittava ripeästi. 

– Luulin jo, että nyt hänellä palavat vaatteet. Oli niin kuuma, että siinä paloivat selkänoja ja myöskin katto. Siinä olivat vaihtoehdot vähissä, Lindman muistelee.

Lindmanin mukaan pätsistä vedetyn tulikuuman lapsen kasvot olivat noesta tummuneet ja posket aivan punaisina. Poika kuitenkin tokeni tapahtuneen jälkeen nopeasti.

– Sanottiin Leiffenin kanssa, että paras palkinto oli se, kun käytiin huoltoasemalla, ja poika moikkasi meitä ja söi hodaria, toteaa Ranta.

Kaikesta huolimatta auton tulipalon syttymissyy on edelleen hämärän peitossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja