Pikkupoikansa murhasta epäilty espoolaisäiti sai kielteisen huoltajuuspäätöksen kaksi päivää ennen pikkupojan surmaa

Lapsensa murhasta epäillyn naisen uskotaan tappaneen poikansa vain kaksi päivää sen jälkeen, kun käräjäoikeus päätti lapsen huoltajuudesta hänen vaatimustaan vastaan.

Nainen ja mies oli tuomittu avioeroon 10. tammikuuta. 17. tammikuuta oikeus antoi väliaikaispäätöksen lapsen huoltajuudesta.

Sen mukaan äiti sai tavata lastaan joka viikko sunnuntaista tiistaihin siihen asti, että lapsi siirtyy päiväkotiin. Muuten lapsi asui isänsä luona. Lisäksi päätettiin lapsen oikeudesta viikon lomaan kummankin vanhempansa kanssa, ja vanhemmat sopivat äidin oikeudesta olla iltaisin videopuhelun kautta yhteydessä lapseensa.

Oikeus oli päättänyt väliaikaispäätöksestä, koska se oli arvioinut asiaa koskevan lopullisen päätöksen tekemisessä menevän aikaa. Aikaa vei olosuhdeselvityksen tekeminen.

Tunnusti murhanneensa poikansa

Äiti oli vaatinut merkittävästi laajempia tapaamisoikeuksia. Naisen epäillään murhanneen poikalapsensa sunnuntai-iltana 19. tammikuuta, eli kaksi päivää huoltajuuspäätöksen jälkeen.

Nainen on poliisin mukaan myöntänyt teon ja hänet on vangittu murhasta epäiltynä. Rikos tapahtui Espoon Suurpellossa.

Lapsi oli vasta muutaman vuoden vanha. Hänellä ei ollut sisaruksia.

Opettajanainen oli hakenut ja perunut lähestymiskiellon

Nainen oli hakenut aviopuolisolleen lähestymiskieltoa viime lokakuussa. Lähestymiskielto olisi naisen lisäksi koskenut heidän yhteistä lastaan. Nainen kuitenkin perui hakemuksen joulukuussa. Hakemuksen syy ei käy ilmi oikeuden päätöksestä.

Nainen on toiminut englannin opettajana. Hän ja poika olivat kumpikin Ison-Britannian kansalaisia. Perhe oli muuttanut Suomeen vuonna 2019 perheen isän työn takia, mutta oli asunut maassa jo aiemmin vuosina 2013–2016.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja