Pikkuleijonilta käsittämätön sulaminen – menetti kolmen maalin johtonsa ja hävisi

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti torstaina MM-turnauksensa kohtaamalla Kanadan. Pikkuleijonat aloitti mallikkaasti siirtymällä toisen erän alkuhetkillä jo 3-0 johtoon. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä Kanada polki rinnalle ja ohi. Kanada voitti lopulta 5-3 lukemin.

Suomi oli jo toisessa erässä kolmen maalin johdossa, mutta Kanada onnistui nousemaan tasalukemiin kolmannen erän alussa. Pikkuleijonien maalintekijöinä kunnostautuivat Aku Räty, Antti Saarela ja Anton Lundell

Kanada sai virtaa toisessa erässä Jamieson Reesin alivoimaosumasta. Se onnistui nousemaan erässä maalin päähän Alex Newhookin osumalla.

Kolmannessa erässä Brayden Tracey johdatti joukkueensa ensiksi tasalukemiin ja reilut viisi minuuttia ennen loppua Tracey iski ottelun voittomaalin. Pikkuleijonien lopullinen kiri tyrehtyi minuutti ennen loppua, kun Suomi otti kahden minuutin rangaistuksen väärästä vaihdosta. Kanadan Peyton Krebs löi loppuniitin iskemällä kiekon tyhjään maaliin.

Suomen MM-turnaus jatkuu perjantaina, kun vastaan asettuu Valko-Venäjä.