Pikkuleijonat MM-välieriin! Suomen ykkössentteri jyrättiin pahannäköisesti ulos ottelusta

Suomi eteni tänään jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisojen välieriin. Pikkuleijonat kaatoi puolivälieräottelussa Valko-Venäjän 5-2.

Suomi oli ottelussa selvä ennakkosuosikki ja näytti aluksi etenevän helposti jatkoon, mutta kahdesta viimeisestä erästä tuli kova taistelu. Pikkuleijonat hoiti homman kuitenkin ilman suurta paniikkia ja eteni mitalipeleihin.

Välierissä edessä on herkkupala, sillä Ruotsi voitti omassa puolivälierässään Slovakian ja lauantaina finaalipaikasta taistellaan Suomi-Ruotsi-klassikossa.

Pikkuleijonien hienolla voitolla oli myös paha sivumaku. Suomen ykkösketjun sentteri Jesperi Kotkaniemi loukkaantui päätöserässä pahannäköisesti. Valko-Venäjän Aleksandr Shkrabovin ja Kotkaniemi lähtivät taklaamaan toisiaan, mutta Shkrabovin polvi iskeytyi suoraan suomalaisen polveen. Kotkaniemi makasi jäässä tuskissaan ja hänet talutettiin pois kaukalosta. Kotkaniemi ei pystynyt varaamaan painoa vasemmalle jalalleen.

Pikkuleijonat aloitti ottelun todella terävästi ja näytti ennakkosuosikin elkeitä. Laukaukset menivät Suomelle 18-6 ja ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen Suomi johti 3-0.

Valko-Venäjä otti ensimmäisen jäähynsä jo 17 sekunnin pelin jälkeen ja Leevi Aaltonen vei Suomen ylivoimalla johtoon. Lisää löylyä iskivät Kaapo Kakko ja Jesse Moilanen.

Toisessa erässä Suomen hönkä oli kateissa ja Valko-Venäjä painoi päälle. Toista erää ehti kulua alle kaksi minuuttia, kun Vladimir Alistrov iski 1-3-kavennuksen.

Suomi pääsi takaisin pelin päälle ja Kim Nousiainen katkaisi Valko-Venäjän kovimman kirivaihteen. Erän lopulla Suomi päääsi kahden miehen ylivoimalle ja näiden kisojen tähdeksi noussut Niklas Nordgren niittasi kiekon häkkiin. Maali oli Norgrenille jo kisojen seitsemäs.

Valko-Venäjä iski kolmannen erän alkuun heti kavennusosuman, mutta sen jälkeen maaleja ei enää nähty.