Pikkujoulut tiedossa? Älä unohda näitä käyttäytymissääntöjä!

Pikkujoulujuhlilla on perinteikäs maine alkoholinhuuruisena juhlana, jossa saa heittää vapaalle. Nykypikkujoulut vietetään kuitenkin usein sivistyneemmässä ilmapiirissä, vaikka hauskanpitoakaan ei tietysti sovi unohtaa.

Vaikka käytöstavat olisivat muuten kohdillaan, voivat ne välillä unohtua jännittävissä tilanteissa. Nämä muistisäännöt auttavat käyttäytymään, kuten hyvän juhlavieraan kuuluu.

Muista nämä käyttäytymissäännöt:

– Kun saat kutsun, vastaa mahdollisimman pian ja noudata vastaustasi. On tökeröä jättää tulematta juhliin, jos on vastannut kutsuun ”kyllä”.

– Jos kutsu on vain sinulle, tule yksin. Jos sinulla on vieras juuri juhlien ajankohtana, kieltäydy kutsusta. Tällöin kutsuja voi halutessaan osoittaa kutsun myös vieraallesi, mutta jos itse pyydät saada ottaa ystävän mukaan, asetat kutsujan kiusalliseen tilanteeseen. Aina ei ylimääräiselle vieraalle ole paikkaa.

– Voit ehdottaa tuomisia, mutta älä odota, että kutsuja kertoo sinulle, mitä tuoda. Ehdota tekeväsi maankuulua juustokakkuasi ja muista ottaa mukaan myös sille sopiva tarjoiluastia ja kakkulapio.

– Juhliin on kohteliasta tuoda emännän- tai isännänlahja. Paras lahja on sellainen, joka ei vaadi juhlien järjestäjältä suurta huomiota. Esimerkiksi tyylikkäät lautasliinat tai käsintehty saippua sopivat tarkoitukseen hyvin.

– Älä ripustaudu juhlien järjestäjään. Hänellä on muitakin vieraita huolehdittavanaan. Jos juhlissa on sinulle tuntemattomia henkilöitä, lähesty heitä rohkeasti ja esittele itsesi. Voit esimerkiksi kertoa, miten tunnet juhlien järjestäjän. Jos keskustelua ei meinaa syntyä, voit hienovaraisesti siirtyä seuraavaan porukkaan.

– Jos huomaat, että viinipullo on tyhjillään, voit auttaa juhlien järjestäjää avaamalla uuden pullon. Jos muut vieraat ovat keittiössä auttamassa, liity joukkoon. Jos järjestäjä taas haluaa pitää kaikki langat käsissään, älä tuppaudu väkisin avuksi.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat