Mainos

Pikkujouluna ei pihtailla

Ravintola-alan yrittäjät uskovat, että yritykset satsaavat pikkujouluihin tänä vuonna viime vuotta enemmän. Viime talvena osa yrityksistä pihisteli kustannuksissa tai perui pikkujoulun kokonaan taantumaan vedoten.

- Isotkin yritykset jättivät pikkujouluja väliin viime vuonna. Ne firmat, jotka tulivat juhlimaan, säästivät puolestaan kuluissa. En muista viime vuodelta yhtäkään seuruetta, jossa piikki olisi ollut yrityksen henkilökunnalle auki. Aiempina vuosina tämä on ollut ihan tavallista, kertoo Jyväskylän Huviretken ravintolapäällikkö Juha Äijälä.

Äijälä uskoo pikkujoulumyynnin piristyvän tänä vuonna, koska yritykset ovat lisänneet muutenkin ostojaan viime vuodesta.

- Viime vuonna firmat eivät tarjonneet työntekijöilleen koulutuspäivilläkään mitään, mutta tänä vuonna tarjoiluja on taas ollut. Siksi odotan pikkujoulultakin enemmän, Äijälä sanoo.

Myös Royal-ravintoloiden toimitusjohtaja Kasperi Saari uskoo yritysten panostavan tarjoiluihin viime vuotta enemmän.

- Yrityksillä on mennyt paremmin kuin viime vuonna. Sekin pitää muistaa, että ruuan arvonlisäveron laskeminen ei ole ainakaan kysyntää laskeva tekijä.

Osa yrityksistä jatkaa maltillista juhlintaa

Osa yrityksistä jättää tänäkin vuonna pikkujoulun väliin tai jatkaa juhlimista maltillisella linjalla.

- Viime vuoden perumisten taustalla olivat laajat lomautukset ja irtisanomiset sekä tiukka kustannuskuri. Tänä vuonna mahdolliset järjestelyt eri yksiköissä ovat pienimuotoisia, kertoo Metson kaivos- ja maarakennusteknologian viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

- Emme missään nimessä aliarvioi pikkujoulun merkitystä. Tavoitteenamme on kuitenkin ensisijaisesti ylläpitää hyvää työviihtyvyyttä ja motivaatiota hyvän yrityskulttuurin ja johtamisen avulla, Partanen selvittää.

Osa yrityksistä päättää järjestää pikkujoulut aivan viime tingassa.

- Huomataan yhtäkkiä, että kassassa onkin rahaa virkistäytymiseen. Niinpä tapahtumia kysellään jopa viikon varoitusajalla, kertoo tapahtumamarkkinointiyritys BSG Marketingin toimitusjohtaja Heidi Ekholm-Talas.

Ruuhkaisin pikkujouluaika ravintoloissa ja eri tilaisuuksissa on perinteisesti marraskuusta joulukuun alkuun.

(MTV3 - STT)

Onko työpaikallasi jo päätetty pikkujouluista? Oletko suunnittelemassa pikkujouluja kaveriporukan kanssa? Keskustelu jatkuu MTV3:n uutisten Facebook-sivuilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.