Mainos

"Pikkuautojen kuninkaalla" miljoonan dollarin kokoelma – joukossa järkyttävän arvokas harvinaisuus

3:45

Yhdysvaltalaismiehellä on työhuoneessaan vaikuttava kokoelma legendaarisia pikkuautoja. Autojen yhteenlaskettu arvo on jopa miljoona dollaria.

Kiinteistönvälittäjänä työskentelevän Bruce Pascalin työhuone on jokaisen pikkuautofanin unelma. Huone on täynnä Mattelin vuodesta 1968 valmistamia Hot Wheels -pikkuautoja, joita Pascalin kokoelmiin on päätynyt huimat 3 500 kappaletta. Yhteensä autoja on Pascalin kokoelmassa jopa miljoonan dollarin edestä.

Joukossa on niin tavallisia, kaupoissa myytyjä yksilöitä kuin myös 175 harvinaisuutta, jotka eivät koskaan ole olleet myynnissä.

"Pikkuautojen kuninkaan" kokoelmiin kuuluu myös maailman arvokkain Hot Wheels -auto – 150 000 dollarin pinkki, rantavarusteltu Volkswagen-pikkubussi.

– Tämä on toinen kahdesta pinkistä koskaan tehdystä mallista. Kyseessä oli Mattelin yritys myydä pikkuautoja tytöille, mutta se ei oikein toiminut, sillä pojat ostivat näitä ja hakkasivat niitä vasaroillaan, Pascal kertoo.

Pascal palkkasi arkkitehdin suunnittelemaan hänelle upean työhuoneen, joka näyttäisi Mattelin pääjohtajan toimistolta 1970-luvulta.

Hot Wheels -pikkuautojen isä on Mattelin perustaja Elliot Handler. Hänen vaimonsa Ruth puolestaan keksi Barbie-nuken.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.