Piikkimatotkaan ja eteen kiilannut poliisi eivät pysäyttäneet sitkeää pakokuskia – tyhjillä renkailla seitsemääkymppiä poliisia pakoon

Liikennepakojen taustalla usein samat syyt 1:44
Liikennepakojen taustalla ovat usein samat syyt. Video on uutisjuttu vuodelta 2018.

Toinenkaan poliisin asettama piikkimatto ei ollut taltuttaa virkavaltaa paennutta kuljettajaa eilen illalla Lappeenrannassa.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo tavanneensa Mustolan kaupunginosasta entuudestaan tuntemansa 50-vuotiaan kuljettajan, jota se yritti pysäyttää pysäytysvaloillaan. Kuski kaasutti kuitenkin pakoon ja ajoi poliisin asettamiin piikkimattoihin. Pako kuitenkin jatkui renkaat tyhjänäkin vielä 70 km/h -vauhtia.

Lopulta yli puoli tuntia ja 25 kilometriä kestänyt pakomatka päättyi Nuijamaantielle. Poliisi ajoi ensin autonsa pakenevan auton eteen, pakenija selvitti vielä tämänkin, mutta peruutettuaan ulos tieltä hän ei saanut enää autoaan liikkeelle.

Kiinniottotilanteessa kuljettaja käyttäytyi sekavasti eikä suostunut poistumaan autostaan. Kuski piti käsiään tiukasti kiinni auton ohjauspyörästä.

Poliisi mukaan kuljettaja ohitti pakomatkansa aikana vaaraa aiheuttaen useita muita ajoneuvoja ja oli ajoittain vastaantulevan liikenteen kaistalla.

Nuijamaalla pysäyttämiseen osallistuneen kolmen poliisipartion apuna ajoneuvon pysäyttämisessä oli myös Rajavartiolaitoksen partio.
Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisen, rattijuopumuksena ja haitantekona virkamiehelle.

Lue myös:

    Uusimmat