Oman elämänsä rallikuski painoi Lahdenväylää 200 kilometriä tunnissa jäätävässä kelissä – järjetön kaahailu jatkui piikkimatonkin jälkeen pelkillä vanteilla

Kaahaaja pakeni poliisia 200 kilometrin tuntivauhtia Lahdenväylällä toissayönä. 0:41
Kaahaaja pakeni poliisia toissayönä Lahdenväylällä.

Helsingin poliisi joutui jahtaamaan toissayönä järjetöntä vauhtia kaahannutta rattijuoppoa. Poliisipartio oli valvonut liikennettä Lahdenväylällä, kun sen ohi ajoi muuta liikennettä kovempaa ajoneuvo. Henkilöauto ei noudattanut poliisin pysähtymiskäskyä, vaan lähti entistä kovemmalla vauhdilla poliisia pakoon.

Autojahtiin liittyi useita Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen partioita. Nopeimmillaan auto pakeni viranomaisia arviolta noin 200 kilometriä tunnissa huolimatta yön heikosta säästä. Tienpinta oli paitsi luminen, myös jäinen ja liukas.

Jatkoi pakoa renkaat tyhjänä

Auton nopeus saatiin hiljenemään, kun se ajoi poliisin asettamaan piikkimattoon Tuusulanväylällä Tammiston kohdalla. Auto kuitenkin jatkoi pakenemista kaikki renkaat puhki.

– Lopulta pelkillä vanteilla ajanut auto kierähti ympäri ja poliisi otti kuljettajan kiinni, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä kertoo Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Auto aiheutti paon aikana useita vaaratilanteita ajamalla muun muassa päin punaisia liikennevaloja. Kaahailusta ei kuitenkaan aiheutunut fyysisiä tai aineellisia vahinkoja.

Autoa kuljettanutta vuonna 1970 syntynyttä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat