Pihaleikit kunniaan: Polttopallo

Polttopallo on ala-asteen liikuntatunneilta tuttu leikki. Sitä pelataan usein pehmeällä pallolla, koska tarkoituksena on osua pallolla pelaajiin.

Polttopalloa sopii pelata esimerkiksi hiekkakentällä tai asfaltilla, mutta se sujuu myös sisätiloissa. Ennen pelin alkua maahan piirretään ympyrä, jonka sisään pelaajat asettuvat. Yksi pelaaja aloittaa polttajana.

Polttaja asettuu ympyrän ulkopuolelle ja yrittää osua pallolla muihin pelaajiin. Ympyrän sisällä olevat pelaajat taas yrittävät parhaansa mukaan väistellä polttajan heittoja.

Kun polttaja osuu pelaajaan, myös tästä tulee polttaja. Peliä jatketaan, kunnes ympyrässä ei enää ole pelaajia. Viimeiseksi ympyrään jäänyt on pelin voittaja.

Pelin joissain versioissa voidaan sopia, että pelaajat ympyrän sisällä voivat kopata pallon käsillään, jolloin he eivät joudu polttajiksi. Näin tehdessään he myös pelastavat edellisen polttajaksi joutuneen ja tämä saa palata ympyrän sisään. Yleensä sääntöihin myös kirjataan, että vain pään alapuolelle osuneet heitot hyväksytään.

Lue myös:

    Uusimmat