Pientä pintaremonttia -ohjelman tyylikäs muutos: Katso kuvat upeasta kodista!

Pientä pintaremonttia -ohjelman edellisessä jaksossa muutettiin Hyvärisen perheen koti, jossa tilat ovat käyneet liian pieniksi ja suunnitelmissa on muutto suurempaan.

Vyyhtitie 33, 01260 Vantaa (4h+k+s+psh+khh+2wc, 110m2/137,7 m2)
Rakennusvuosi: 1999
Budjetti: 3500€
Toteutuneet remonttikulut: 3500 €
Asunnon hinta-arvio alueen keski-arvon mukaan: 325 000 €
Hinta-arvio remontin jälkeen: 346 000€
Asunto on myyty.

Itä-Hakkila on suosittu pientaloalue jossa niin kaupat kuin koulutkin löytyvät läheltä. Kaupunginosasta on myös hyvät liikenneyhteydet ympäriinsä ja Helsinkiin autolla hurauttaa 15 minuutissa. Vuosituhannen taitteessa rakennettu omakotitalo on yleisesti ottaen hyvässä kunnossa, mutta pientä elämisen jälkeä alkaa talosta jo löytyä. On aika kutsua suunnittelijat paikalle.

Jaana, Iisa ja Tea-Mariaa saapuivat Vantaalle ja ihastusta kolmikossa herätti talon raikas sininen väri. Sisällä katseet kiinnittyivät kauniiseen kaakelitakkaan ja hyvään pohjaratkaisuun.

Talosta kuitenkin puuttui yhtenäinen linja sisustuksessa sekä seinien värimaailmassa. Esimerkiksi olohuoneen suuri sohva koettiin tilan kokoon nähden liian dominoivaksi. Suurta remonttia talo ei kuitenkaan kaivannut ja sisustajat olivatkin yhtä mieltä siitä, että pelkällä pintojen ehostuksella talo saadaan astetta myyvemmäksi.

Jaanan lähtökohta oli saada taloon neutraali, skandinaavislinjainen tyyli. Pohjoismaista ilmettä lähdettäisiin hakemaan seinien maalauksella ja väriä annettaisiin ruskean sävyisillä tapeteilla. Suurimman osan budjetista haukkaisi kuitenkin kohteen puukatto, joka maalattaisiin ovien- sekä ikkunoiden karmien kanssa valkoiseksi.

Olohuoneessa raskaat ja tilaa vievät kalusteet vaihtuisivat uusiin kevyempiin. Samankaltaisen käsittelyn saisi myös vanhempien makuuhuone jossa ilmavuutta haettaisiin karsimalla kalusteita, uusimalla tekstiileitä sekä sängyn paikkaa vaihtamalla. Lasten huoneissa säilytettäisiin pääosin niiden omat kalusteet, mutta sisustusta korostettaisiin tekstiileillä ja valaisimilla.

Tea-Mariia oli suunnitelmassaan hieman samoilla linjoilla kuin Jaana. Seinät maalattaisiin yhtenäisen näköisiksi valkoisen ja vaalean beigen sävyillä. Lasten huoneissa seinät saisivat kirkkaan sinisen ja vaalean violetin pinnan. Keittiössä kaikki kaappien ovet sekä avohyllyt uusittaisiin vastaavilla valkoisilla.

Välitilan kylpyhuonemaiset laatat korvattaisiin levytetyllä säinällä ja valkoisella maalilla. Kylpyhuoneessa sininen laattalattia korvattaisiin beigellä laatalla, boordi vaihtuisi kivilasimosaiikkiin ja muutoksen viimeistelisi kirkas suihkuseinä. Avaruutta kaipaava olohuone stailattaisiin pienemmällä sohvalla sekä nojatuoleilla ja kevyellä ehostuksella myös muut huoneet saisivat päivitetyn muotonsa.

Tällä kertaa Iisan suunnitelma vetosi talon asukkaisiin parhaiten. Iisa suunnitelmassa suurimmat muutokset kohdistuivat keittiöön jossa lattia pinnoitettiin ja maalattiin uusiksi. Kaapinovet ehostettiin oranssinruskeasta sävystä valkoisiksi ja keittiöön asennettiin uusi kylmälaite.

Liesiseinältä poistettiin hyllyt ja samalla laattaseinä raikastettiin uudella sauma-aineella. Myös keittiön tammitasot herätettiin uuteen eloon hoitoöljyllä. Tunnelmaa nostamaan keittiöön asennettiin uudet ruokapöydän valaisimet. Keittiön seinät maalattiin ja saman koki myös talon muut seinäpinnat. Myös ovi- ja ikkunalistat maalattiin kaikkialla puolihimmeällä sävyttämättömällä maalilla.

Eteisessä Iisa vaihtoi raskaan vaatesäilytyskokonaisuuden raikkaampaan pikkuruutuoviseen vaatekaappiin. Tilaa stailattiin uudella pöydällä, peilillä, antiikkimallisella tuolilla sekä huimalla kukka-asetelmalla.

Kylpyhuonetta ehostettiin hieman. Saumat höyrytettiin, suihkuverho poistettiin ja sen tilalle asennettiin moderni suihkunurkka. Saunassa lauteiden välistä pilkottava lämminvesivaraaja piilotettiin puisella ritilällä. Vessassa pintoja ehostettiin samalla tavalla kuin keittiössä ja lattia käsiteltiinkin keittiön tyyliin. Seinät saivat uuden maalikerroksen ja tila viimeisteltiin uusilla valaisimilla romanttissävyisen peilin kanssa.

Olohuoneesta otettiin pois suuri kulmasohva ja sinne sisustettiin neliöihin sopiva seurusteluryhmä. Vieressä oleva makuuhuone stailattiin yhtenäiseksi olohuoneen tyylin kanssa ja sinne hankittiin uusia tekstiileitä sekä pienenä lisänä rottinkiarkku. Seinien sininen maalipinta vaatii valaisua joten siihen panostettiin olohuoneessa mahtipontisella kattokruunulla.

Lopuissa makuuhuoneissa muutokset tehtiin pienillä sisutusmuutoksilla. Pienempään huoneeseen hankittiin hauskoja yksityiskohtia kuten konttimainen säilytyskaluste ja teollinen valaisin, jotka varmasti vetoavat perheen nuorempaan väkeen. Vanhempien makuuhuoneeseen saatiin romanttista ilmapiiriä kun sinne lisättiin tunnelmaan sopivat yöpöydät ja valaisimet. Pehmeyttä saatiin runsailla silkkiverhoilla ja muhkealla päiväpeitolla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja