Pienkone teki pakkolaskun moottoritielle

Koneessa olleet kolme ihmistä selvisivät loukkaantumatta. Moottoriten ramppi on avattu uudelleen liikenteelle.

Pelastuslaitos raivasi pienkoneen pakkolaskun jälkiä Porvoonväylällä Sipoonlahden rampin kohdalla koko illan. Liikenne pääsi kulkemaan normaalisti puolenyön jälkeen.

Moottoritielle illalla pakkolaskun tehneen pienkoneen moottori toimi maahan tullessa hyvin vajaatehoisesti.

-Varsinaista pakkolaskun syytä ei vielä osaa sanoa. Koneen tekninen tutkinta aloitetaan maanantaina, kertoi Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Hannu Melaranta STT:lle illalla.

Cessna 172 -tyyppisen koneen pilotti oli kertonut moottorin kadottaneen tehoja, minkä jälkeen kone alkoi menettää korkeutta. Moottori ei kuitenkaan missään vaiheessa sammunut kokonaan. Melarannan mukaan onnettomuustutkijat tarkastavat ensimmäiseksi lentokoneen voimalaitteen.

Nelipaikkainen Cessna 172 teki onnistuneen pakkolaskun noin kello 16.30 Porvoonväylälle Sipoonlahden kohdalla. Se oli lähtenyt lennolle Malmin lentokentältä, jonne sen oli myös tarkoitus palata matkalennon jälkeen.

Koneessa oli pilotin lisäksi kaksi matkustajaa, joista kukaan ei loukkaantunut.

Teknisistä ongelmista kärsinyt kone katosi joksikin ajaksi myös lennonjohdon tutkasta. Lisäksi Helsingin pelastuslaitoksen yksikköjä ehdittiin hälyttää Malmin lentoasemalle, jossa ne olivat jonkin aikaa valmiustilahälytyksessä.

Kone lensi muun liikenteen suuntaisesti

Pienkone lensi Hannu Melarannan mukaan aikansa matalalla liikenteen suuntaisesti.

- Laskukiidon loppuvaiheessa kone sitten päätyi liittymän välikaiteen päälle. Siihen asti se lensi kaistojen välissä.

Pakkolaskun aikana kone sai pieniä vaurioita, mutta sen sijaan se ei vahingoittanut moottoritiellä kulkeneita autoja.

Onnettomuus sattui pahimpaan iltapäiväruuhkan aikaan. Porvoosta Helsingin suuntaan oleva Sipoonlahden ramppi oli suljettu autoilta pitkälle perjantai-iltaan. Poliisi ohjasi paikalla liikennettä.

Koneesta irrotettiin illalla siivet ja se siirrettiin paikalta lava-autolla. Koneesta valui tielle jonkin verran kerosiinia, jonka Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköt imeyttivät pois.

Veli-Matti Mettomäki Lentopelastuskeskuksesta totesi, että koneen ainoa vaihtoehto oli pakkolasku.

- Moottoritiehän on oikeastaan hyvä paikka laskeutua, jos ei ole liikennettä, siellähän on leveää kuin lentokentällä, Mettomäki sanoi.

- En kyllä muista, että olisi ikinä vastaavaa sattunut, hän lisäsi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat