Pidä koti pöpöistä puhtaana! Tämä viikkosuunnitelma auttaa

Kodin pitäminen siistinä voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, mutta kun jaat tehtävät viikon jokaiselle päivälle, pystyt helpommin hoitamaan kodin siistinä pitämisen.

Jos mietit kaikkia inhottavia bakteereja, jotka jylläävät kodissasi ja pöpöpesiä, joihin kosket päivittäin, on hyvinkin mahdollista, että haluaisit mieluusti pitää kotisi puhtaampana.

Tee siis epäsiististä kodista siistimpi keskittymällä yhteen tehtävään joka päivä. Jos pystyt noudattamaan tätä viikkosuunnitelmaa, pysyy kotisi todennäköisemmin pöpövapaana alueena – ja mielialasi virkeämpänä.

Maanantai: Jääkaappi ja ruoanjämät

Maanantaina on hyvä tarkistaa, mikä on tilanne jääkaapissa. Onko siellä pian pilaantuvia ruokia tai jo pois heitettäviä, vanhaksi menneitä ruoka-aineita? Myös yli neljä päivää vanhat päivällisen jäänteet voit suosiolla heittää pois.

Tiistai: Pesusienet

Pesusienet keräävät itseensä älyttömän määrän pöpöjä. Siksi ne kannattaakin puhdistaa aika ajoin. Voit laittaa pesusienen astianpesukoneeseen tai kosteana mikroon kahdeksi minuutiksi. Näin bakteerit kuolevat ja voit jatkaa siivoamista puhtaan pesusienen voimin.

Keskiviikko: Hammasharja

Upota hammasharja kiehuvaan veteen hetkeksi. Näin pääset eroon kylpyhuoneessa leijailevista inhottavista pöpöistä, jotka kyllä löytävät tiensä hammasharjaasikin, jos pidät sitä esimerkiksi lähellä vessanpönttöä.

Torstai: Ovenkahvat ja valokatkaisimet

Suihkuta desinfiointiainetta valokatkaisimiin, jääkaapin oveen sekä ovenkahvoihin, sillä näihin paikkoihin kertyy yllättävän suuri määrä bakteereja.

Perjantai: Laita hyvä kiertämään

Hyvää viikonloppua! Tee satunnainen palvelus kämppäkaverille, kollegalle, puolisolle tai naapurille – he hyötyvät ja sinulle tulee hyvä mieli. Mikäpä olisi parempi tapa aloittaa viikonloppu?

Lauantai: Paranna mielialaasi

Vietätkö mukavaa lauantaipäivää kotona? Avaa kaikki verhot ja sälekaihtimet ja anna valon tulvia kotiisi. Se tekee ihmeitä mielialallesi!

Sunnuntai: Tyynyt ja lakanat

Pese tarvittaessa tyynyt ja lakanat kuumassa vedessä. Näin hävität pölyn ja bakteerit. Myös kasvosi pysyvät kauniina ja raikkaina, kun et nuku likaisen tyynyn päällä.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat