Pidä huoli lihaksistasi – vältä tätä aamiaismokaa!

Viihdytkö pururadalla jo ennen aamupalaa? Tämä ei ehkä ole viisasta, sillä rasvan sijasta elimistö ottaa energiaa lihaksistasi.

Onko tapanasi tehdä aamulenkki tyhjällä vatsalla? Ei ehkä kannattaisi. Jos vatsassa ei ole lainkaan ruokaa, kuulostaisi toki loogiselta, että elimistö käyttäisi rasvavarastoja energianlähteenä, mutta totuus on toinen. Strength and Conditionin Journal -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kalorit nimittäin palavat silloin lihaksista.

Asiantuntijoiden mielipide tyhjällä vatsalla treenaamisesta vaihtelee, mutta ainakin tämän tutkimuksen mukaan menetät siis luultavasti lihaksia treenatessasi nälkäisenä. Koska sinulla ei ole polttoainetta liikuntaa varten, et myöskään jaksa liikkua yhtä pitkään ja tehokkaasti kuin jos olisit syönyt. Niinpä kaloreita ei pala niin paljon. Jotta voisit maksimoida polttamasi kalorimäärät, kannattaa siis syödä terveellinen suupala, jossa on enemmän hiilihydraatteja kuin proteiinia. Yksinkertaiset hiilihydraatit ovat tällöin parempia kuin kompleksiset, sillä se sulavat helpommin.

Jos sinulla on tunti aikaa ennen treeniä, syö noin 45 grammaa hiilihydraatteja ja hieman proteiineja. Esimerkiksi puolikas täysjyväleipäviipale maapähkinävoilla tai puoli desiä mustikoita sekoitettuna desiin maustamatonta jogurttia.

Jos sinulla on 15–30 minuuttia aikaa ennen treeniä, syö noin 25 grammaa hiilihydraatteja. Esimerkiksi pieni banaani tai kourallinen rusinoita.

Näin syntyy Keventäjien banaani-vadelmasmoothie:

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat