Mainos

Pian voit vuokrata sähköautosi latauspistoketta naapurillesi – tai oikeastaan ihan kenelle tahansa

Suomalaisyrityksen palvelu ajoittaa latauksen vuorokauden edullisimpiin tunteihin, mahdollistaa kotilatauspisteen jakamisen muille käyttäjille ja hoitaa työsuhdesähköauton latauskustannusten kohdistamisen, hallinnan ja laskutuksen.

Suomalainen Virta tuo markkinoille sähköautojen kotilatauspalvelun, joka ohjaa lataustapahtuman automaattisesti vuorokauden edullisimpaan latausajankohtaan sähkön markkinahinnan perusteella.

Mahdollista on myös jakaa oman kotilatauspisteen käyttöoikeus haluamilleen tahoille, ilmaiseksi tai maksua vastaan. Lisäksi työsuhdeautoilijan elämän helpottamiseksi palvelu raportoi sekä julkisen että kotilatauksen kustannukset työnantajalle automaattisesti.

Kotilatauskustannukset minimiin

Virta Home ohjaa sähköauton lataustapahtuman vuorokauden edullisimmille tunneille, jolloin sähköautoilija säästää sekä rahaa että ympäristöä. Ohjauksen voi myös tarvittaessa ohittaa ja säätää latausajan itse.

Kuluttaja saa palvelusta taloudellista hyötyä, jos hänellä on kotitaloudessaan tuntihintainen sähkösopimus. Lisäksi hyötyjänä on sähköverkko ja ympäristö: Kun sähkön hinta on alhaisimmillaan, myös sähkön kysyntä on alhaisimmillaan. Kun lataus ajoitetaan tällaisiin ajankohtiin, sähköautojen avulla voidaan samalla tasapainottaa sähköverkkoa ja energiantuotannon tarvetta. Tarve korostuu sähköautojen määrän lisääntyessä. Palvelu toimii aluksi Suomessa ja muissa pohjoismaissa.

Lataus osaksi jakamistaloutta

Latauspalvelun avulla sähköautoilija voi jakaa kotilatauspisteensä perheelle, ystäville tai kaikille sähköautoilijoille silloin kun ei itse käytä palvelua. Latauspisteen omistajalla on täysi vapaus valita kenelle piste on auki. Älykäs kotilataus laskuttaa ulkopuolisesta käytöstä reaaliajassa ja tilittää tuoton automaattisesti kuukausittain.

– Suomen johtavana julkisen latausverkon operaattorina meillä on mahdollisuus yhdistää parhaita julkisen latauksen piirteitä myös kotilataukseen. Jakamisominaisuus tekee palvelustamme sähköautojen latauksen Airbnb:n, hehkuttaa Virran liiketoimintajohtaja Elias Pöyry.

Latauspisteen jakamismahdollisuus hyödyttää kaikkia osapuolia. Kaikki sähköautoilijat pääsevät nauttimaan tiheämmästä latausverkostosta, ja latauspisteen omistaja voi saada lisäansioita auttaessaan muita. 

Selkeys työsuhdeautojen latauskustannuksiin

Niille, joilla on sähköauto työsuhdeautona, palvelu tuo lisäsujuvuutta arkeen. Se raportoi latauskustannukset automaattisesti työnantajalle niin, että kotilataus ja julkinen lataus kootaan yhteen raporttiin.

Latauskustannukset mitataan todellisen käytön mukaan reaaliajassa ja latauskustannukset raportoidaan työnantajalle automaattisesti kuukausittain.

– Sähköautojen suosio työsuhdeautona kasvaa. Työsuhdeautoilija tarvitsee latausmahdollisuuden myös kotona, mutta tähän asti kustannusten kohdistaminen on ollut vaikeaa, Pöyry toteaa.

Lähde: Virta

***

2:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.