Pian 96 vuotta täyttävällä Aira Samulinilla on monta ilon aihetta: "Aion juhlia koko vuoden"

Aira Samulinin ohjeet hyvään elämään 9:45
Katso videolta Aira Samulin vinkit hyvään elämään!

Huomenta Suomessa vieraillut tanssin supernainen Aira Samulin avasi pitkän elämän salaisuutta.

Pian 96 vuotta täyttävä Aira Samulin kertoo, että aikoo juhlia syntymäpäiviään läpi vuoden. Samulinin syntymäpäivä on 27. helmikuuta.

Samalla Samulin iloitsi Museoviraston päätöstä, että Lohjalla sijaitseva Hyrsylänmutka otetaan suojelun piiriin.

– Melkein ylpistyn, vaikka yleensä en. Ely-keskukselta kerrottiin, että harvoin tulee Museovirastolle sellaisia suosituksia kuin Hyrsylänmutkasta, iloinen Samulin kertoo.

Samulinin kotipaikka täyttää tänä vuonna 40 vuotta, joten hänen mukaansa iloon on aihetta. Hän kertoo, että Hyrsylänmutka ei todellakaan ole mikään tavallinen mökki. Miltei tuhatvuotista perinnettä noudattava hirsirakennus on täysin käsityönä tehty.

– Se on niin pieniä yksityiskohtia täynnä, että se on kaunis kuin koru, Samulin kertoo.

Pitkän elämän salaisuus on liikunta ja hyvät geenit

Kotipaikkansa lisäksi Samulin aikoo juhlia omia syntymäpäiviään koko vuoden, ja kertoo hänen ystäväpiirinsä olevan niin suuri, että juhliakin pitää järjestää useammat.

– Juhlan aiheita on muitakin. Syntymäpäiväthän tulevat joka vuosi, mutta näissä juhlistetaan kaikkea muutakin kivaa mitä on tapahtunut, Samulin sanoo.

– Jo silloin, kun täytin 90 vuotta, niin päätin että juhlin koko vuoden. Juhlat päättyvät Airan päivään Hyrsylänmutkassa joulukuun 4. päivä, jolloin juhlitaan pikkujouluja, hän nauraa.

Samulin tunnetaan positiivisesta elämänasenteestaan ja myöntää, että pitkän elämän salaisuus on liikunta ja perusluonne sekä hyvät geenit.

– Karjalainen luonne ja iloiset viipurilaiset sukujuuret, Samulin toteaa.

Tanssin kuningatar kertoo, että tanssi on ollut mukana hänen elämässään lapsuudesta asti ja muistuttaa, että tanssi ja liikunta vaikuttaa ihmiseen kokonaisvaltaisesti.

– Tanssi on aina mukana, kun minä olen kuvassa. Olen opettanut tanssia ihan kaikenlaisille ihmisille. Se on rytmi, musiikki ja liike, Samulin sanoo.

Hän on tuttu näky Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa ja kertoo olleensa katsomassa jokaista lähetystä.

– Paitsi kerran, kun luulin että olin sairastunut koronaan, Ihmiset ottivat yhteyttä huolissaan missä mahdan olla. Minun on oltava siellä. Muuten menee sekaisin koko meininki, Samulin nauraa.

Samulin rohkaisee kaikkia tanssimaan ja korostaa liikunnan tärkeyttä.

– Olen aina sanonut, että jokainen osaa tanssia ja jokainen on tanssiessaan kaunis, varsinkin silloin kun henkilö tekee itse miten haluaa. Tanssi on vanhempaa kuin puhe ja se on luonnonmukainen asia, Samulin sanoo.

Samulin kertoo jo vuosia sitten huomanneensa, kuinka tanssi ja musiikki tekevät hyvää ihmisten terveydelle.

– Tanssi on fyysistä terveyttä ja mielenterveyttä. Itse lähdin tekemään mielenterveystyötä tanssin parissa 1960-luvulla, kun huomasin, että tanssivat nuoret voivat hyvin.

Ikinuori Aira Samulin vieraili MTV:n Huomenta Suomessa. Katso haastattelu alta.

Aira Samulinin ohjeet hyvään elämään 9:45















Lue myös:

    Uusimmat