Pia Nykäsen kotoa ei löydy enää Matti Nykäsen tavaroita – yksi asia muistuttaa kuitenkin mäkilegendasta: "Ehkä se päivä tulee joskus, kun luovun siitä"

1:08
Maria Veitola muistelee yökyläilyään Pia ja Matti Nykäsen luona vuonna 2016: "On yksi asia, mikä minua silloin järkytti"

Matti Nykänen menehtyi helmikuussa vuonna 2019.

Mäkilegenda Matti Nykäsen kuolemasta tulee ensi helmikuussa neljä vuotta. Leski Pia Nykänen asuu yhä pariskunnan yhteisessä omakotitalossa Joutsenossa, minne päättyi hänen rakkaan miehensä matka.

Nykyisin Pia asuu omakotitalossa kahdestaan nuoremman poikansa kanssa.

– Kovasti hän suunnittelee jo muuttoa pois kotoa. Autotallissa odottaa jo sänky ja sohva, telkkarista lähtien kaikki ovat valmiina. Hän valmistui ammattikoulusta autonasentajaksi, mutta vielä ei ole saanut työpaikkaa ja rahatilanteen vuoksi asuu ainakin vielä kotonaan.

Pian kotona on vielä hääkuvat muistona Matista, mutta muuten hän on lahjoittanut mäkilegendan tavaroita pois. Vajaan neljän vuoden aikana suurin suru on helpottanut, eikä hän näe Matista enää unia.

– Sormus on edelleen sormessa. Ehkä se päivä tulee joskus, kun luovun siitä – vielä ei ole sen aika, vaikka olenkin miettinyt sitä. En ole kertaakaan ottanut sormuksia pois, kun ne Matti aikoinaan laittoi sormeeni.

Pia nähdään toimittaja Maria Veitolan ohjelmassa Vuoroin vieraissa. Aikoinaan Veitola oli yökylässä Nykästen kotona, mutta nyt Pia osallistui ohjelmaan ilman miestään.

– Juttelimme paljon Matista ja tietenkin tuli ikävä ja kaipuu, vissiin itkutkin tirautin. Nyt minun ei ole enää niin vaikea puhua, mitä viimeisenä päivänä kävi.

– Tietenkin minulla tulee joskus sellaisia hetkiä, miksi Matti ei ole enää täällä.

Pia on mukana myös Olet mitä syöt -ohjelmassa, missä hän laittoi elämäntapansa uuteen uskoon lääkäri Pippa Laukan avustuksella.

– Kun Pippa kertoi aluksi tulokset, se järkytti. Olin paljon huonommassa kunnossa kuin kuvittelinkaan. Täytyy sanoa Pipalle kiitos, että hän pönkitti minua eteenpäin, vaikka välillä oli vaikeaa.

– Olen tosi tyytyväinen, onneksi lähdin ohjelmaan mukaan. Se teki hyvää itselle ja keholle, sain oikeasti apua.

Olet mitä syöt alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja