Philadelphia Flyersin ensimmäinen kapteeni kuoli

NHL-jääkiekkoliigan Philadelphia Flyersin seurahistorian ensimmäinen kapteeni Lou Angotti on kuollut 83-vuotiaana, Flyers kertoi nettisivuillaan. Torontossa syntynyt Angotti ehti pelata New York Rangersissa ja Chicago Blackhawksissa ennen kuin Flyers nappasi hänet 1967 laajennusvaraustilaisuudessa.

Angotti johti Flyersin heti ensimmäisellä kaudellaan Stanley cupin pudotuspeleihin, joissa joukkue putosi puolivälierissä St. Louis Bluesille.

Angotti pelasi yhteensä 653 NHL-runkosarjaottelua ja 65 pudotuspeliottelua. Hän pelasi myös lyhyen aikaa NHL:n kilpailijaliigassa WHA:ssa ja toimi kahteen otteeseen päävalmentajana NHL:n St. Louis Bluesissa ja Pittsburgh Penguinsissa.

–  Hän sai meidät nauramaan, vaikka ei tarkoittanut sitä. Hän ei käyttänyt lompakkoa, vaan kuljetti rahojaan sukassaan. Hän tarkisti kymmenkunta kertaa päivässä, että kaikki rahat olivat tallella, ennen kuin menimme kaukaloon, ennen kuin hän pani pelivarusteet päälle ja ennen kuin hän vaihtoi pelivarusteet vaatteisiin pelin jälkeen, Flyers-puolustaja Joe Watson muisteli.

Lue myös:

    Uusimmat