Pfizerin ja Astra Zenecan rokotteet antavat hyvän suojan intialaisvarianttia vastaan

3:52
Video: Heinäkuussa satsataan tehosterokotuksiin – kesälomat ja Suomeen saapuvat rokote-erät voivat hidastaa lähiviikkojen rokotustahtia.

Rokotteet vähentänvät sairaalahoitoa vaativaa tautia. 

Ainakin Pfizer-Biontechin ja Astra Zenecan koronarokotteet antavat hyvän suojan koronaviruksen delta- eli intialaisvarianttia vastaan. Näin toteaa Twitterissä Helsingin yliopistollisen keskussairaalan infektiolääkäri Ville Holmberg, joka on jakanut tilillään Englannin kansanterveyslaitos PHE:n raportin.

Raportin lukemista selviää, kuinka hyvin rokotteet suojaavat sairaalahoitoa vaativaa, Intian variantin aiheuttamaa koronatautia.

Pfizerin ja Biontechin rokotteen teho oli jo ensimmäisen annoksen jälkeen 94 prosenttia ja kasvoi kahdella prosenttiyksiköllä toisen annoksen jälkeen.

Astra Zenecan teho on hieman matalampi, ensimmäisen annoksen jälkeen 71 prosenttia ja toisen 92 prosenttia.

Ensimmäisen annoksen lukema mitattiin 21 päivää pistoksen jälkeen, toisen annoksen kohdalla aikaväli oli 14 päivää. Väli johtuu siitä, että immuniteetin rakentuminen kestää jonkin aikaa.

Intian varianttia on pidetty esimerkiksi brittimuunnosta tarttuvampana. Sen oireet puolestaan muistuttavat pikemminkin tavallista kausiflunssaa kuin muiden varianttien aiheuttamat infektiot.

Asiasta aiemmin uutisoi Verkkouutiset.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja