Peugeotin hybridimarssi alkaa – Pariisin autonäyttelyssä nähdään kolme uutuutta

Pariisin autonäyttely avaa ovensa lehdistölle tiistaina 2.10. Valmistajat ovat paljastaneet jo ennakkoon siellä nähtäviä uutuuksia, ja kotinäyttelyssään Peugeot marssittaa esille kattauksen uusia hybridimalleja.

Hybridiautojen kysyntä ja tarjonta jatkavat kasvamistaan. Peugeotilla sellaista ei ole hetkeen ollut markkinoilla, joten nyt on jo korkea aika täydentää mallistoa sellaisella. Ensimmäisenä uuden pistokkeesta ladattavan hybriditekniikan kuoriinsa saavat 3008 ja 508.

Näistä 3008 tulee saamaan ensin tehokkaamman ja nelivetoisen toteutuksen. Autossa tullaan näkemään 1,6-litraisen PureTech-bensaturbon (147 kW / 200 hv), parina kaksi sähkömoottoria, joista toinen löytyy 8-portaisen automaattivaihteiston yhteydestä ja toinen taka-akselilta. Molemmat sähkömoottorit tarjoavat 80 kW (110 hv) tehon. Edessä sijaitseva sähkömoottori tarjoaa vääntöä 337 newtonmetriä, ja takana oleva 166 newtonmetriä. Voimalinjan yhteistehoksi valmistaja ilmoittaa 221 kW (300 hv) ja kokonaisväännöksi yli 450 newtonmetriä. Näiden turvin satasen nopeuden 3008 GT Hybrid4 saavuttaa 6,5 sekunnissa. Autosta löytyy neljä erilaista ajotilaa; pelkällä sähköllä toimiva Zero Emission, kaikki voimavarat hyödyntävä Sport, tasapainoiseen ajoon tarkoitettu Hybrid, sekä auton aina nelivetoisena pitävä 4WD.

Tavaratilan alle sijoitettu akusta puolestaan tarjoaa kapasiteettia 13,2 kWh verran, ja tämän riittää WLTP-mittaustavalla 50 kilometrin sähköiseen toimintamatkaan. Valmistaja ilmoittaa 3008 GT Hybrid4:n yhdistetyksi CO2-lukemaksi 49 g/km. Lataus onnistuu normaalista kotipistokkeesta 3,3 kW:n teholla noin seitsemässä tunnissa, ja lisävarusteena myytävällä 6,6 kW:n laturilla omalla latauslaitteella reilussa 1,5 tunnissa.

Toinen hybridiuutuus on kesällä esitelty 508, ja hybriditeknologia tulee saman tien molempien korimallien yhteyteen. 508 Hybrid on aina etuvetoinen ja siis yhdellä sähkömoottorilla varustettu. Yhteistehoa voimalinja tuottaa 165 kW (225 hv). Myös akku on hieman pienempi, kapasiteetiltaan 11,8 kWh. Valmistajan ilmoittaman mukaan tämä riittää noin 40 kilometrin ajoon pelkällä sähköllä. Vastaava kevyempi hybriditotetus nähdään myöhemmin myös 3008:ssa. Suomessa kiinnostavat CO2-päästöarvot jäävät myös 508-mallien kohdalla alle 49 g/km lukemaan, joten autoveroa näistäkään ei paljon tule maksettavaksi.

Uutuuksien hinnoista, tai markkinoille tulon tarkemmista aikatauluista ei ole vielä tietoa.

Kuvat: Valmistaja

Teknavin 16. tuotantokauden uudet jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaisin ja sunnuntaisin MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja