Petteri Summanen iloinen pestistään – Haastaa mukaan uusia tekijöitä

Näyttelijä-ohjaaja Petteri Summanen riemuitsee uudesta pestistään Linnateatterin taiteellisena johtajana.

Maanantaina tiedotettiin, että näyttelijä-ohjaaja Petteri Summanen on valittu Linnateatterin taiteelliseksi johtajaksi. Millaisin tunnelmin mies uuteen työhön tarttuu?

– Otan pestin vastaan oikein riemuisin mielin, Summanen kertoo iloisesti MTV.fille.

Työ Linnateatterilla alkaa varsinaisesti vasta elokuussa 2014, mutta miehen mukaan perehdytys on jo käynnissä.

– Perehtyminen on meneillään, joten tutustun paikkaan ja ihmisiin. Otetaan samalla haltuun tunnelmaa siellä ja katsotaan, mitkä ovat parhaimmat tulevaisuuden näkymät, Summanen kuvailee uutta työtään.

Lukuisista elokuvista ja sarjoista tunnettu näyttelijä-ohjaaja odottaa tulevaa jo innolla. Summasen mielestä Turun Linnateatterilla on laadukkaan tekemisen maine ja hän haluaakin jatkaa samalla linjalla.

– En lähde oikomaan kenenkään kädenjälkiä, mutta tärkeää tietenkin on, että ihmisiä tavoitetaan ja synnytetään myös uusia juttuja. Aionkin olla aktiivinen tällä saralla, Summanen kertoo.

Klikkaa mua -sarjan toisella kaudellakin nähtävä Summanen on vuosien varrella tutustunut paljon alan ihmisiin ja tästä onkin uudessa pestissä paljon hyötyä.

– Minulla on hyvä tuntuma alan tekijöihin ja tiedän, ketkä ovat kiinni missäkin teattereissa ja ketkä ovat taas niin sanotusti vapaalla. Aionkin lähestyä kirjailijoita, näyttelijöitä ja ohjaajia ja haastaa heitä mukaan, Summanen kuvailee. 

Linnateatterin entinen taiteellinen johtaja oli Kari-Pekka Toivonen, joka siirtyi tänä keväänä Oulun kaupunginteatterin taiteelliseksi johtajaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat