Petteri Sihvonen avaa Pelicansin vuoristorataa kulkeneen kauden taustoja: "Ville Nieminen makselee vielä oppirahoja"

Jääkiekon Liigan Lahden Pelicans on hävinnyt neljä ottelua peräjälkeen ja seuran kausi on muutenkin ollut vaikea. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen sanoo, että Pelicans-luotsi Ville Nieminen makselee vielä oppirahoja valmentamisensa suhteen.

Pelicansin osaomistaja ja apuvalmentaja Pasi Nurminen jätti kaksi viikkoa sitten tehtävänsä. 

– Kun Pasi Nurminen jätti laivan merkillisellä tavalla, niin Pelicansin peli halvaantui. Laiva jäi kokemattomalle päävalmentajalle Ville Niemiselle, joka ei ollut siihen mennessä vastannut pelin harjoituttamisesta. Tällä hetkellä pelaaminen on suhteellisen arkaa, Sihvonen sanoo.

– Päävalmentajaksi kasvetaan ajan kanssa ja Ville Nieminen on vielä tällä hetkellä kokematon. Hänen persoonansa on vähän impulsiivinen ja se impulsiivisuus näkyy joukkueen pelaamisessa, että tulee todella hyviä ja todella huonoja hetkiä. Peli ailahtelee pelin sisällä ja niiden välillä, Sihvonen jatkaa.

Sarjataulukossa sijalla 12 majailevat lahtelaiset ovat voittaneet viimeisestä kymmenestä pelistään vain kaksi. 

– Pelicansin pelaaminen ja se ailahtelu johtuu siitä, että se on yhtä kuin päävalmentajan persoona. Nieminen makselee vielä tällä hetkellä oppirahoja valmentamisensa suhteen. Hänen tietty hermostuneisuus ja ailahtelu ei voi olla näkymättä Pelicansin pelaamisessa, Sihvonen toteaa.

Sihvonen ennustaa, että Pelicansin loppukausi tulee olemaan selviytymistaistelua eikä odota kauhean paljon siltä. Hän nostaa myös esille urheilujohtaja Janne Laukkasen roolin.

– Laukkasen pitäisi saada kovempi ote organisaatiosta. Fakta on se, että häneltä meinasi viime kaudella ensimmäisenä lähteä päävalmentaja Nieminen. Sopimusneuvottelut olivat hyvin erikoiset ja nyt sitten lähti apuvalmentaja/omistaja. Joukkue on vielä kaiken lisäksi heikentynyt. Tässä pitää myös tarkastella urheilujohtaja Laukkasen tekemisiä, Sihvonen päättää.

Pelicansin kausi jatkuu lauantaina, kun se kohtaa Vaasan Sportin vieraskaukalossa.

Alla olevalla videolla Petteri Sihvosen haastattelu.

Jättikö Pasi Nurminen halvaantuvan laivan, kun lähti Pelicanssista? 2:18

Lue myös:

    Uusimmat