Petteri Koposen Bayern München voitti Saksan koripallomestaruuden

Petteri Koposen Bayern München uusi Saksan koripallomestaruuden nujertamalla kolmannessa loppuottelussa Alba Berlinin jatkoajan jälkeen 93–88. Loppuottelusarja meni Bayernille voitoin 3–0 müncheniläisten 6500-päisen kotiyleisön riemuksi.

Koponen pelasi 9.42 minuuttia ja keräsi yhden pisteen, yhden levypallon, yhden syötön ja yhden riiston, mutta seurasi ottelun ratkaisuhetket vaihtopenkiltä. Bayernin paras korintekijä oli Vladimir Lucic 23 pisteellä.

Bayern otti johdon ottelun alussa, mutta ensimmäisen neljänneksen lopulla Alba Berlin kiristi ohi ja piti johtonsa neljännen neljänneksen lopulle. Kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia, Bayern tuli tasoihin tilanteessa 71–71 ja meni saman tien 73–71-johtoon Nihad Djedovicin korilla.

Alban Franz Wagner ja Peyton Siva siirsivät vieraat 76–73-johtoon. Aikalisän jälkeen Bayernin Lucicin kolmonen tasoitti tilanteeksi 76–76, kun peliaikaa oli 41 sekuntia, mutta päälle saamansa vapaaheiton Lucic missasi ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Jatkoajan aluksi Lucic upotti kolmosen, eikä Bayern enää luopunut johdosta.