Petri Nygård ja Timo Vuorensola fanittavat toisiaan – kritiikki ei kiinnosta

Iron Sky -ohjaaja Timo Vuorensola ohjasi rap-artisti Petri Nygårdin uuden musiikkivideon.

3 asiaa -kappaleen avaruuteen sijoittuva scifi-henkinen video julkaistiin maanantaina. Biisi on ensimmäinen sinkkulohkaisu Petri Nygårdin ensi syksynä julkaistavalta uudelta levyltä.

Nygård ja Vuorensola kertovat MTV3.fille, että idea yhteistyöstä syntyi jo vuosia sitten.

– Olen digannut Petriä jo pitkään, sieltä 2000-luvulta lähtien, kun Pillumagneetti-EP julkaistiin. Pari vuotta sitten huomasin Petrin blogista, että hän oli innoissaan Iron Sky -leffasta, joka tuolloin oli vasta tulossa, Vuorensola muistelee.

Miehet kävivät yhdessä kaljalla ja suunnittelivat mahdollista yhteistyötä. Pariin vuoteen ei kuitenkaan tapahtunut mitään.

– Nyt oli sitten hyvä hetki, kun Iron Sky on osaltani saatu pakettiin ja Petrilläkin sattumalta oli tähän teemaan sopiva biisi, Vuorensola selittää.

Lopputuloksena on ulkoavaruuteen sijoittuva video, jossa Petri Nygård pitää kosteita bileitä avaruusolion lonkeroihinsa nappaamassa aluksessa. Videolla on tuttuun tapaan mukana paljon naisia. Yksi heistä on Lola Wallinkoski, joka oli pääosassa myös Nygårdin edellisellä Kerran kesässä -videolla.

Vuorensola myöntää, ettei hänellä ole koskaan ollut erityistä kiinnostusta musiikkivideoiden tekemiseen. Petrin kohdalla hän teki kuitenkin poikkeuksen.

– Olen aina ajatellut, että Petrin ja David Bowien videot haluan tehdä. Mutta kaikki siitä väliltä – ei kiinnosta, hän naurahtaa.

Nygård kertoo vastavuoroisesti fanittaneensa Vuorensolaa jo scifi-komedia Star Wreckin ajoilta asti ja kutsuu tätä nettisivuillaankin "Suomen George Lucasiksi".

– Tykkään scifistä muutenkin ja mielestäni on hienoa, kun siihen yhdistetään vielä huumori. Iron Sky oli huikea ja onhan meillä yhteistä myös Tampere, mikä on ihan parasta, hän selittää.

Oman tiensä kulkijat

Miehiä yhdistää myös samanlainen asenne työntekoa kohtaan. He eivät kestä aikaansaamattomia tyhjänpuhujia, eivätkä välitä siitä, mitä muut sanovat.

– Elokuva-alalla, kuten varmasti myös musiikkialalla, riittää kaiken maailman p*skanjauhajia. Käytetään hirveästi energiaa siihen, että puhutaan jostain, mikä ei koskaan tule tapahtumaan. Pahimmillaan siinä vahingoitetaan muiden duunia. Meidän porukalla on aina ollut se ajatus, että keskitytään mieluummin siihen, että tehdään oikeasti asioita, Vuorensola toteaa.

– Siksi on hienoa, että tapasin Petrin. Miellä on samanlaista tekijähenkeä. Vonkujat voivat tehdä sitten toisaalla keskenään.

Nygård puolestaan myöntää, että kaikki mitä hän tekee herättää aina mielipiteitä puolesta ja vastaan. Hänen seksiin ja alkoholiin liittyvät sanoituksensa ja villi lavashownsa ovat ajoittain herättäneet vahvaakin kritiikkiä..

– En ole koskaan välittänyt siitä, jos joku sanoo, mitä voin tai en voi tehdä. Teen omaa juttuani, vaikken saisi siihen mitään tukea tai kannustusta koskaan. Jos rupeaa kuuntelemaan muita, niin siihen menee kaikki aika ja energia, hän miettii.

Vuorensola on samoilla linjoilla.

– Meitä ei olla Star Wreckistä lähtien ikinä pidetty oikeina elokuvantekijöinä Suomessa, eikä ehkä tulla koskaan pitämäänkään. Mutta se on ihan se ja sama, koska tärkeintä on, että jengi tulee teattereihin ja katsoo leffoja. Ei kiinnosta ollenkaan, mitä joku jurottaja sanoo, hän lataa.

Petri Nygård lähtee keskiviikkona myös uudelle keikkakiertueelle parin kuukauden talvitauon jälkeen.

Vuorensolan ohjaaman Petri Nygårdin uuden musiikkivideon voi katsoa Youtubesta täältä.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat