SM-liigaan palannut Petri Kontiola nousi konnasta sankariksi – haukkoi henkeä kulissien takana: "Lähti taju!"

SM-liigaan palannut Petri Kontiola nousi sankariksi Helsingissä – "Kovia pelejä alle" 3:41
Video: SM-liigaan palannut Petri Kontiola nousi sankariksi Helsingissä – "Kovia pelejä alle"

Petri Kontiola, 39, palasi perjantaina liigakaukaloihin, kun hän puki pitkästä aikaa Tappara-paidan päällensä. Kontiola hyppäsi heti syvään veteen: perjantain Ilves-paikalliskamppailun jälkeen Tappara suuntasi Helsinkiin, missä lauantaina ohjelmassa oli huippukamppailu HIFK:ta vastaan. Konnasta tuli hetkessä sankari.

Vielä perjantaina Kontiola maisteli karvasta kalkkia, kun Ilves kaatoi Tapparan jatkoajalla lukemin 4–3. Kontiola katsoi voittomaalia jäähyaition puolelta.

– Eilinen oli aika hyvin muistissa ja mietin, että tuleeko tänään vastuuta, Kontiola pohti lauantaina Helsingin vanhan jäähallin uumenissa.

Vajaat 24 tuntia ja Kontiolan rooli muuttui totaalisesti. Eilisen antisankari oli nyt juhlittu taho.

Hän kun iski Tapparalle 3–2-voittomaalin. Totta kai, jatkoajalla.

– Hyvä, että sai vielä mahdollisuuden ja pystyi onnistumaan. Sain ehkä vähän anteeksi eilistä, Kontiola hymyili.

SM-liigaan palannut Petri Kontiola nousi sankariksi Helsingissä – "Kovia pelejä alle" 3:41
SM-liigaan palannut Petri Kontiola nousi sankariksi Helsingissä – "Kovia pelejä alle"

Maalikooste: HIFK - Tappara 4:40
Maalikooste: HIFK - Tappara

Kontiola eli melkoisen kaaren HIFK-pelin voittomaalissa. Tappara pääsi ylivoimahyökkäykseen, minkä yhteydessä kokenut hyökkääjä polki kuin tuulispää menemään.

Anton (Levtchi) kysyi jälkikäteen, että mihin viimeinen syöttö tuli. Sanoin, että ”en tiedä, lähti taju sinisen jälkeen!” Kontiola naurahti.

– Tänään oli tähdet kohdallaan. Joskus käy näin. En tiedä, että olisiko tämä toistunut jonain toisena päivänä, mutta nyt kävi tuuri, tehot 1+1 HIFK:ta vastaan nakuttanut Kontiola iloitsi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Tuttu vastus

Kontiola sai lauantaina tutun vastuksen vastaansa, kun hänen hyvä ystävänsä Jori Lehterä kyyristyi samaan aikaan aloitusympyrään. Nykyisen HIFK-tähden Lehterän mukaan kaksikko on vetänyt aiemmin kaljavetoja aloitusvoitoista.

Tällä kertaa ne jäivät välistä.

– Tuli muistoja mieleen vuosikymmenten takaa, kun mää pyyhin aloitusympyrää ja se potki lunta päälle. Mikään ei ole muuttunut. Päivästä yksi lähtien on menty ihan samalla tavalla, Kontiola hymähti Lehterään liittyen.

– Nyt ei ollut mitään vetoja. Ei uskalla ottaa, koska olen niin altavastaaja. Kertoimet ovat aika isot minun suuntaani tällä hetkellä, Kontiola virnisti. 

Tappara-tähti Veli-Matti Savinainen kertoi erikoisesta komelluksesta Helsingin reissulla 3:09
Tappara-tähti Veli-Matti Savinainen kertoi erikoisesta komelluksesta Helsingin reissulla

Kontiola myöntää, että paluuviikonlopun rasitus pisti miehen hapoille. 

– Ei kyllä hyvältä tunnu. Hetki tässä menee, että pääsee hommaan kiinni. Tosi kovat pelit tuli nyt alle. Vauhtia riitti ja mentiin päästä päähän kaksi päivää putkeen. Vaikka ikää rupeaa olemaan mittarissa, niin intoa riitti. Ehkä tästä tulee kokeneemmille pelaajille vinkki, että kannattaa joskus kokeilla tämmöistä pientä huilia. 

Kontiola ei pelannut missään alkukauden aikana. Hän liittyi Tapparan vahvuuteen viime viikon maajoukkuetauon aikana.

Kokenut hyökkääjä painotti malttia paluunsa yhteydessä. Sitä riitti. Kontiola ei jäänyt roikkumaan jäälle, vaan hän veti napakkaa vaihtoa niin perjantain paikallisottelussa kuin lauantaina Helsingissä.

– Jos jämähdän omiin, niin ei tällä kunnolla palaudu enää koko pelin aikana. Mulla on hyvä ketju tuossa kasassa ja pyysin anteeksi jätkiltä, että nyt tulee vähän lyhyttä vaihtoa. Sanoin, että pelatkaa vaan te omaa peliä! 

– Tällä tavalla tämä menee nyt, että pääsee taas peleihin mukaan, Kontiola viitoitti.

Lue myös:

    Uusimmat