Petri Kontiola pääsi uransa viime metreillä idolinsa oppeihin – "Ihan loistava jätkä"

C Moren studio ennakoi Liigan välieriä – ennakkoasetelma erikoinen 1:36
Video: C Moren studio ennakoi Liigan välieriä – ennakkoasetelma erikoinen

Jääkiekon SM-liigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Lahdessa. Runkosarjan kakkonen Ilves kohtaa Pelicansin, joka kaatoi seitsemännessä ja ratkaisevassa puolivälieräottelussa KalPan. Ilveksen leirissä Petri Kontiola vetää nyt ”viimeistä tanssiaan” ennen kuin hokkarit menevät naulaan. Kontiola pääsi vielä loppumetreillä idolinsa oppeihin, mikä tuo hänelle leveän hymyn huulille.

Ilves hätkähdytti alkukaudella, kun se vaihtoi runkosarjan kärkipaikalta valmentajaa. Jouko Myrrän tilalle asteli Antti Pennanen, joka lähti tekemään hallittua muutosta.

Totutteluvaiheen jälkeen opit alkoivat iskostumaan jäälle. Tulosta tuli.

– Hän ei lähtenyt liikaa muuttamaan mitään. Ammattimies kyseessä, hän toi omat lisämausteensa peliin. Ehkä suurin juttu on se, että päivittäinen tekeminen ja vaatimustaso ovat todella korkealla, tähtihyökkääjä Petri Kontiola kuvailee Ilveksen arkea MTV Urheilulle.

Ilves pelaa niin sanottua pystysuunnan kiekon hybridimallia. Se reagoi tilanteen mukaan ja palaa ajoittain myös Suomen kiekkopiireistä hyvin tutun Meidän pelin kontrollikiekon pariin.

– Kaikki tulee selkäytimestä. Ei tuossa tarvitse lajia uudestaan keksiä, Kontiola sanoo Ilveksen pelistä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Ilves ilmoitti jo aiemmin myös toisesta isosta muutoksesta, kun Raimo Helminen palasi tupsukorvien valmennusjohtoon. 

Tämä tiesi sitä, että Tampereen kiekkolegenda aloitti yhteistyön toisen ikonisen hahmon, Kontiolan kanssa.

Jo pelkkä Helmisen nimen mainitseminen tuo Kontiolalla hymyn huulille.

– ”Raipe” on ollut suosikkipelaajani pikkupojasta lähtien. Oli upeaa päästä samaan joukkueeseen hänen kanssaan. Kerkesin vielä samoille apajille omalla urallani. Olen tuntenut hänet jo pidemmän aikaa. Raipe on ihan loistava jätkä, Kontiola hehkuttaa.

Loppurutistus

Ilves kaatoi puolivälierissä Ässät voitoin 4–1. Vastassa oli ”äijäporukka”, joka pisti tupsukorvat koville.

– Oli ihan uskomatonta pelata muun muassa Isomäessä, missä he olivat saaneet (Jesse) Joensuun johdolla yleisön hurmokseen. Huikea kokemus, Kontiola kiittelee jälkikäteen.

Ilveksen haaste ei helpotu nyt yhtään, kun välierät lähtevät liikkeelle. Vastaan tulee kauden yllättäjänippu Pelicans, joka kaatoi erittäin intensiivisessä pudotuspelisarjassa KalPan.

– Heillä on hyvä joukkue, jossa on paljon taitavia jätkiä. En sitten tiedä, että ovatko he niin yllättäneet. He ovat pelanneet koko kauden ajan vahvasti. Varmasti kovat pelit ja matsit tulossa, Kontiola sanoo, jatkaen:

– Tässä pitää olla koko ajan parempia ja parempi, juuri niin kuin sen pitääkin mennä. Parhaat joukkueet ovat jäljellä, pelien taso on korkealla. Hieno haaste edessä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Miten koet, missä Ilves menee tällä hetkellä?

– Asiat ovat ihan hyvällä mallilla. Emme mieti liikoja, emmekä mene ajassa liikaa eteenpäin. Ei tuolla kukaan juttele, että ”mitä jos”. Arki on hyvällä tasolla ja se on auttanut tässä. Sen myötä keskitymme olennaiseen, Kontiola ilmoittaa.

SM-liigan välierät pelataan poikkeuksellisella kaavalla. Runkosarjan kakkonen Ilves aloittaa perjantaina ja lauantaina pelit vieraista, minkä jälkeen Pelicans-välieräsarja jatkuu vasta torstaina Tampereella.

– Onhan tuo erikoista, että tulee tuommoisia mutkia ja taukoja vastaan. Toki, täytyy ymmärtää, että meillä on uusi upea halli Tampereella ja kaikki haluavat käyttää sitä. Nämä ovat sellaisia juttuja, mihin ei voi vaikuttaa. Erikoista, joo, mutta mitä sitten? Hienoa, että on tapahtumia tarjolla kansalle, Kontiola miettii.

Pelit kiihtyvät ja panos sen kuin kasvaa. Kontiola nautiskelee.

– Onhan tämä sellainen loppurutistus nyt. Kohokohta jäljellä, aurinko paistelee ja virtaa saa ihan kaikista asioista, mitä tässä ympärillä on. Onhan tämä ihan parasta aikaa. Harjoitellaan vähän vähemmän ja pelataan koko ajan todella kovia pelejä, Kontiola herkuttelee.

Ilveksen ja Pelicansin ensimmäinen välieräottelu käynnistyy tänään perjantaina Lahdessa kello 18.30. Finaaleihin etenee neljällä voitolla.

Muokattu 31.3.2023. kello 12.43: Korjattu maininta Helmisen paluusta Ilveksen valmennusjohtoon.

Lue myös:

    Uusimmat