Antti Saarela, 20, nousi Nokia Arenan avauksen kuninkaaksi – "Aika unohtumaton ilta!"

2:28
Video: Kolme maalia! Antti Saarela hurjana Tampereen uuden areenan avajaisissa

Tampereen Ilveksen Antti Saarela, 20, oli Nokia Arenan ensimmäisen illan suvereeni kuningas. Peliä ehdittiin pelata alle kymmenen minuuttia ja Saarela oli paukuttanut jo hattutempun. Se aiheutti enemmän kuin mairean hymyn kiekkosuvun edustajassa.

Saarela avasi maalihanat ajassa 4.37. Hän päätti Ilveksen vastahyökkäyksen napakalla rannelaukauksella, joka upposi etukulmasta sisään.

– Muutaman kerran aiemmin tullut laitettua samaan paikkaan. Siellä oli sopivan kokoinen kolo. Napsahti hyvin, Saarela kertasi ensimmäistään.

Illan toisessaan Saarela päätti Ilveksen loistavasti onnistuneen aloituskuvion.

– ”Konna” (Petri Kontiola) ei usein noita häviä. Siinä oli mukava putata sisään, Saarela sanoi kuviosta, missä kiekko liikkui Kontiolan ja Les Lancasterin kautta hänelle.

Hattutemppu täydentyi ajassa 9.49.

– Läpiajot eivät ole kovin usein uponneet. Tänään tuo suotiin minulle. Ehkä oli aikakin, Saarela hymyili.

Saarelan kaikki kolme osumaa näkyvät videolta jutun yläreunasta.

Läpiajorokotuksen jälkeen Saarela oli niittänyt itsensä historiankirjoihin. Hän oli Nokia Arenan ensimmäisen illan kuningas.

Ilta oli yhtä Ilveksen juhlaa. Lopun pieni herpaantuminen ei horjuttanut isoa kuvaa.

Ilvekselle 6–3-voitto.

– Tämä antaa paljon uskoa. Olemme pelanneet jo pidemmän aikaa todella hyvin. Nautimme yhdessä tekemisestä ja menemme hyvällä hengellä eteenpäin. Meillä on vahva yhteisöllinen fiilis. Kaikki pelaavat toisillensa. Meillä on hauskaa ja nautimme tuolla touhuilusta, Saarela mietti.

Saarela myönsi, että hänellä oli haasteita edes käsitellä hattutemppuillan tuomaa tunnetilaa.

– Ei tässä ole oikein ehtinyt käsitellä mitään. Nautin täysillä joka hetkestä. Onnistumiset ruokkivat sitten koko ajan lisää itseluottamusta. En mä tätä varmaan unohda koskaan. Tänään osui hyvin kudit kohdilleen. Aika unohtumaton ilta!

– Upea halli ja mahtava tunnelma. Iso kiitos meidän faneillemme. He loivat alussa tunnelmaa ja me ruokimme sitä. Mainiosti toimi yhteistyö, Saarela letkautti kaiken ilon keskellä.

Ilves ja Tappara kohtaavat lauantaina uudelleen Nokia Arenalla. Tuolloin Ilves toimii isäntäjoukkueena.

– Huomenna kun tullaan hallille, tiedostetaan, että pitää laittaa taas kaikki likoon. Sitten voidaan levätä pari päivää, Saarela lateli ennakkoasetelmista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja