Mainos

Jokerit lähtee kaatamaan aiempien vuosien kivimuuria – Lauri Marjamäki: "Miten me toimimme silloin, on tärkeää"

2:01
Videolla ennakoidaan lähtökohtia Jokerien KHL-kauteen.

Jokerit on pelannut jääkiekon KHL:ssä tähän saakka viisi kautta ja yltänyt korkeimmillaan pudotuspelien toiselle kierrokselle – vastaan on tullut säännöllisesti kivimuuri, joka on toistaiseksi ollut liian kova kaadettavaksi. Miten Jokerit onnistuu ottamaan tästä seuraavan askeleen ja lyömään keväällä Pietarin SKA:n tai Moskovan TsSKA:n tasoisen joukkueen?

Jokereissa toista kauttaan aloittava päävalmentaja Lauri Marjamäki korostaa päivittäisen toiminnan kultaista merkitystä.

– Emme usko niinkään numeroihin. Se on lopputulosta. Se, miten me toimimme päivittäin, miten me käyttäydymme päivittäin, onko meillä tavoitteet koko ajan kovat, että pyritään erinomaisuuteen joka päivä, se on hyve meille, Marjamäki kommentoi MTV Urheilulle.

– Tässä on huippujoukkueita, äärimmäisen vahvistuneita joukkueita. Ei meidän kannata hirveästi käyttää energiaa siihen, vaan siihen, että me olemme keväällä parhaimmillaan ja koemme erilaisia jaksoja kauden aikana. Välillä menee vähän paremmin ja välillä vähän huonommin. Miten me toimimme silloin, on tärkeää.

Jokeriluotsi kääntää katseensa tässä kohtaa pelaajapakkansa vahvuuksiin.

– Tuo joukkue haluaa menestyä ja tiedostaa, että meillä on menestymisen eväät. He ovat myös sen verran fiksuja jätkiä, että he tiedostavat, että keväällä pitää kaivaa ihan sataprosenttinen huippusuoritus. Silloin olemme lähempänä huippumenestystä tässä sarjassa.

"Erinomaisia pelaajia hyvään runkoon"

Huippumenestykseen yltääkseen Jokerit on tehnyt pelaajistoonsa tarkkaan harkittuja muutoksia. Mukaan on hypännyt monia Marjamäelle entuudestaan tuttuja suomalaisia laatunimiä Petri Kontiolasta, Veli-Matti Savinaisesta, Henrik Haapalasta ja Mikko Lehtosesta lähtien, mutta tuttuus ei ole ollut pääasiana.

– Tietenkin hyvä, että on tuttuja pelaajia. Tiedetään niin valmennuksessa kuin seurajohdossakin pelaajat, keitä on tulossa. Jari (Kurri) maajoukkueen puolelta ja Janne (Vuorinen, pelaajakoordinaattori) on paljon seurannut. Enemmän me kuitenkin mietimme, mitä me tarvitaan.

Jokerit on hakenut Marjamäen mukaan tehokkuutta ja erikoisosaamista. Helsinkiläisseura halusi hankkimiltaan pelaajilta myös luonnetta ja persoonaa.

– On erikoisosaamista, mallia Kontiola ja Haapala, erinomaisia ylivoimapelaajia. Tarvitaan rosoisuutta mallia Savinainen. Hän on monipuolinen pelaaja, mutta ennen kaikkea viihtyy kamppailuissa ja maalin edessä.

– Myös Mikko Lehtosen osaaminen tiedetään, (TeemuErosen kiekollinen osaaminen ja monipuolisuus tiedetään. Enemmän täydennettiin sen mukaan, millaisia pelaajatyyppejä tarvitsimme. Totta kai myös kotimaisuus oli tietyllä tavalla yksi juttu siinä, ja tuli viimeisimpänä Antti Niemi: 10 vuotta NHL:ää ja muuta. Tolppien väli ja maalivahtiosasto on varmasti yksi tärkeimmistä osa-alueista.

– Saatiin erinomaisia pelaajia tähän hyvään runkoon, Marjamäki summaa.

Jokerit kohtaa tänään tiistaina KHL-kauden avausottelussaan Avangard Omskin. Peli käynnistyy Helsingin Hartwall Arenalla kello 18.30.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja