Petollinen päivitys: Applen epäillään huonontaneen kuulokkeitaan tarkoituksella

Applen arvokkaissa kuulokkeissa tapahtunut muutos on mahdollisesti seurausta oikeustaistelusta patenttitrollin kanssa.

Monet käyttäjät ovat ihmetelleet Applen AirPods-linjan kuulokkeiden, kuten AirPods Pro- ja AirPods Max -mallien, aktiivisen melunvaimennuksen huonontumista ohjelmistopäivityksen myötä.

Laitteita testaava RTings-sivusto huomasi mittauksissaan, että yli 600 euroa maksavien AirPods Max -kuulokkeiden melunvaimennus totisesti muuttui huonommaksi laiteohjelmiston päivityksen jälkeen.

Syynä saattaa olla oikeustaisto patenttitrollin kanssa, uutisoi Apple Insider.

Oikeudessa edelleen

Apple haastettiin patenttirikkomuksista oikeuteen syyskuussa 2021, ja kiista on edelleen selvittämättä. Yhtiö ei ole kommentoinut kuulokkeiden muutoksia, mutta on täysin mahdollista, että se on muuttanut vastamelukuulokkeidensa vaimennusalgoritmia välttääkseen patenttirikkomuksia.

Haasteen taustalla on Jawbone Innovations -patenttitrolliyritys, joka osti ääneen liittyvät patentit toimintansa lopettaneelta kuuloke- ja kaiutinvalmistaja Jawbonelta vuonna 2017.

Jawbone Innovations haastoi Applen oikeuteen syyskuussa 2019 väittäen Applen käyttämien melunvaimennusalgoritmien rikkovan sen nykyään omistamia patentteja.

Muutoksia jo aiemmin

Apple muutti alkuperäisten AirPods Pro -kuulokkeiden melunvaimennusta vuonna 2021, ja vuonna 2022 kävi samoin AirPods Max -kuulokkeille. Lisäksi vuonna 2021 julkaistuista iPhone 13 -malleista jätettiin pois aiemmissa malleissa nähty puhelinsovelluksen melunvaimennustoiminto.

Apple on mainostanut tänä syksynä julkaisemiensa AirPods Pro 2 -kuulokkeiden melunvaimennusominaisuuden olevan paranneltu ja ”jopa kaksi kertaa parempi”. Oletettavasti se on suunniteltu tavalla, jonka Jawbone Innovationsin on vaikeampaa väittää rikkovan omistamiaan patentteja.

Lue myös:

    Uusimmat