Petollinen kevätaurinko aiheuttaa vaaroja autoilijalle

Alhaalla paistava kevätaurinko häikäisee helposti autoilijan. Tuulilasin puhtaudesta huolehtiminen on tärkeää. Varo sulavia lumipenkkoja!

Auton likainen tuulilasi vaikeuttaa havainnointia vasta-aurinkoon ajettaessa. Ei riitä, että puhdistat lasin ulkopuolelta – käytä aikaa myös lasin sisäpinnan puhdistamiseen, joka usein on se likaisin puoli.

Käytä tuulilasin sisäpuolen puhdistamiseen mieleistäsi pesuainetta ja nukkaamatonta rättiä tai sanomalehteä. Jos sisäpinta jää vaikeasti katveeseen, laita pesuaineeseen kostutettu rätti ikkunalastan päälle ja pyyhi sillä ahtaita paikkoja.

Tuulilasin puhdistamisen lisäksi kuljettajan on syytä suojautua häikäistymiseltä käyttämällä laadukkaita aurinkolaseja, joiden puhtauden merkitys on yhtä tärkeää kuin tuulilasin.

Sulavat lumipenkat 

Lämmin auringonpaiste saa myös teiden varsilla olevat lumipenkat sulamaan, jolloin sulamisvedet kastelevat tien pinnan.

– Illalla auringon laskiessa sulamisvedet jäätyvät, jolloin keli muuttuukin petollisen liukkaaksi. Päivälläkin on syytä olla tarkkana, kun ajaa aurinkoiselta peltoaukealta metsän varjoon, jossa tien pinta saattaa olla jo jäässä, muistuttaa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja