Peter Nygårdille on perustettu tukisivu, jossa ylistetään liikemiestä – mukana myös tunnetun suomalaistoimittajan nimi: "Todella törkeää"

Peter Nygård luovutetaan Yhdysvaltoihin – miltä oikeudenkäynti tuntuu hänen pojastaan? Kai Bickle MTV:n haastattelussa 3:34
Peter Nygårdin poika Kai Bickle kertoo MTV Uutisille, että koko Nygårdin brändi on pilalla: "Ihmiset luultavasti polttavat niitä vaatteita".

Peter Nygårdille on luotu nettisivu, johon on kerätty liikemiehen tukijoiden kertomuksia. Mukana on myös Rita Tainolan kertomus, joka on Tainolan mukaan lisätty sivuille ilman hänen lupaansa.

Pohjois-Amerikassa oikeudenkäyntiä odottavalle, useista seksuaalirikoksista epäillylle Peter Nygårdille on luotu internetiin oma kannatussivu, johon on kerätty Nygårdia puolustavaa todistusaineistoa ja hänen tukijoidensa kertomuksia.

The Real Peter Nygard -nimeä kantavan nettisivun mukaan sen taustalla ovat Nygårdin lähipiiri sekä hänen hyvät ystävänsä.

Sivusto on luotu toukokuussa 2021, ja sen kylkeen on luotu myös sosiaalisen median profiilit TikTokiin, Instagramiin, Twitteriin, Facebookiin, sekä Youtubeen.

"Syytteiden takana salaliitto"

Sivusto peräänkuuluttaa suomalaiskanadalaisen liikemiehen syyttömyyttä. Siellä väitetään, että Nygårdin syytteiden takana olisi salaliitto.

Sivustolla myös kerrotaan, kuinka "valtamedia" kertoo Nygårdin tarinasta vain yhden puolen, ja kuinka Nygård on todellisuudessa hyväntekijä.

Sivuston kertomusten joukosta löytyy monia yhdysvaltalaisia bisnesmiehiä, urheilijoita ja sekä Nygårdin entisiä työntekijöitä. Mukana on myös yksi suomalaisnimi, tunnettu seurapiiritoimittaja Rita Tainola.

Sivustolle lisätyssä kertomuksessa Tainola kehuu Nygårdia ja hänen elämäntyötään. Tekstissä Tainola kertoo kunnioittavansa Peter Nygårdia suuresti.

Tainola: "Todella törkeää"

MTV Uutiset tavoitti Rita Tainolan ja kysyi häneltä asiasta. Tainola kertoo, ettei ole millään tavalla tietoinen sivustosta tai siitä, että häntä nimitetään siellä Peter Nygårdin tukijaksi.

– En ole millään tavalla tietoinen tästä sivusta, enkä tiedä miksi nimeni on päätynyt sivulle. Minun täytyy ryhtyä toimenpiteisiin. En todellakaan voi tukea henkilöä, jota syytetään järkyttävistä teoista, Tainola kertoo MTV Uutisille.

Tainola on pöyristynyt siitä, että hänen nimeään uskalletaan julkisesti käyttää Nygårdin tukisivustolla.

– Eihän tässä ole mitään järkeä enää, kuka uskaltaa käyttää minun nimeäni tällä tavalla? Haluan tietää kuka on tämän takana. Kimi Räikkösen sanoin: Leave me alone.

"Vaikuttaa Nygårdin yksisuuntaiselta PR-operaatiolta"

Mutta kuka on sivuston takana? Otimme yhteyttä tietoturva-asiantuntija ja tietokirjailija Petteri Järviseen.

Järvinen tutki sivustolta löytyviä tietoja ja kertoi, että sivuston omistaja on merkitty anonyymiksi, mikä ei ole lainkaan harvinaista nykypäivänä. 

– Sivusto on luotu Godaddy-internetoperaattorin kautta, ja kyseessä on yksi Yhdysvaltojen suurimpia operaattoreja. Kiitos uuden yleisen tietoturva-asetuksen domain-nimien omistajien tiedot eivät ole enää niin helposti kaikkien saatavilla, Järvinen kertoo.

Järvisen mukaan The Real Peter Nygård -sivuston kävijäkunta ei ole kovin aktiivinen. Hänen silmiinsä kuitenkin pisti Instagram-profiili, jossa on miltei 100 000 seuraajaa.

– Katsoin seuraajien profiileita läpi. Moni niistä on nimen ja sijainnin perusteella joko Lähi-Idästä tai Aasiasta ja harva niistä on kommentoinut lainkaan mihinkään.

– On hyvin mahdollista, että omistaja on ostanut Instagramiin seuraajia. Luvut ovat ristiriidassa seuraajien suuren määrän kanssa. Vuorovaikutuksen puuttuessa Nygårdin profiili vaikuttaa yksisuuntaiselta PR-operaatiolta.

Järvisen mukaan 100 000 seuraajaa Instagramiin on nykyään helppoa ja halpaa hankkia. Ei ole lainkaan epätavallista, että 100 000 seuraajan paketille tulee hintaa 1000 dollaria.

MTV Uutiset yritti tavoittaa sivuston tekijää sekä kysyä viestillä, onko Tainolan luvatta lisätty testimoniaali mahdollista poistaa sivustolta. Sivustosta ei kuitenkaan vastattu yhteydenottoon.

Peter Nygårdin oikeudenkäynti jatkuu perjantain ja lauantain välisenä yönä Kanadan Torontossa. Nygård itse kiistää kaikki häneen kohdistetut syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat