Peter Franzén: Uusnatsin näytteleminen oli raastavaa

Entinen uusnatsi auttoi Peter Franzénia ja muita Leijonasydän-elokuvan näyttelijöitä pääsemään sisälle roolihahmojensa ajatusmaailmaan.

Dome Karukosken uutuuselokuva Leijonasydän saa ensi-iltansa 18. lokakuuta. Uusnatsiaiheisen elokuvan pääroolissa nähdään Peter Franzén, jonka roolihahmo Teppo kokee elokuvassa niin surun kuin ilonkin tunteita.

– Sanoisin, että tätä oli raastavaa tehdä. Henkilökohtaisesti jokainen rooli, jossa on suuria tunteita, on raastavaa. Toivottavasti se välittyy oikeana tunteena katsojalle, Franzén toivoo.

Elokuvan näyttelijät saivat apua entiseltä uusnatsilta, joka auttoi näyttelijöitä pääsemään syvemmälle roolihahmojen sielunelämään.

– Olen tuntenut ihmisiä, jotka ovat kuuluneet tuohon liikkeeseen, mutta aika ulkokohtaisesti. Varmaan sillä tavalla, kuten muutkin ihmiset ovat sen Suomessa kokeneet, Peter arveli keskiviikkona elokuvan lehdistötilaisuudessa.

Rasismin ja väkivallan lisäksi elokuvassa on paljon lämpöä ja rakkautta. Toronton elokuvajuhlilla Karukosken uutuus sai hyviä arvosteluja. Myös henkilökohtaiset huomionosoitukset tuntuvat mukavilta.

– Kyllähän ne tuntuvat kivalta, sillä elokuva ei ollut helpoimmasta päästä tehdä, Franzén myöntää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat