Jenkkilehti hehkuttaa Peter Franzénin rajua roolia

Arvostettu Los Angeles Times kehuu suomalaisnäyttelijä Peter Franzénin roolisuoritusta Dome Karukosken Leijonasydän-elokuvassa. Franzen on elokuvan vastaanotosta mielissään.

Suomalaisohjaaja Dome Karukosken elokuva Leijonasydän sai maailmanensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla perjantaina. Leijonasydän kertoo pikkukaupunkilaisesta uusnatsista, joka rakastuu yksinhuoltajaan, jolla on tummaihoinen lapsi. Karukosken kanssa Torontossa ovat edustaneet elokuvan käsikirjoittaja-tuottaja Aleksi Bardy sekä näyttelijät Laura Birn ja Jasper Pääkkönen.

Los Angeles Times -lehti kirjoittaa arvostelussa elokuvan onnistuvan yhdistämään vihaa ja huumoria.

– Karukoski pitää näyttelijät skarppeina ja väkivalta on vedetty elokuvassa äärimmilleen. Väkivallasta huolimatta elokuvassa on myös paljon lämpöä, arvostelussa kirjoitetaan.

Elokuvan kehutaan käsittelevän oivallisesti isänmaallisuuden ja isyyden aihepiirejä. Kirjoituksessa nostetaan esiin näyttelijä Peter Franzén, jonka kehutaan suoriutuvan täydellisesti elokuvan keskeisestä osasta.

– Tämä on todella huikeaa, että tämä erikoinen ja rohkea elokuva koskettaa myös amerikkalaisia. Hienoa, että Suomessa on hiffattu ruveta tekemään suomalaisia leffoja tutuksi kansainvälisesti, Franzen kommentoi MTV3.fille elokuvan saamaa vastaanottoa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat