Pete Parkkosen lapsen äiti Johanna von Hertzen avautuu ensimmäistä kertaa vanhemmuudesta Me Naisille: "Minua ärsytti suunnattomasti se, että minusta tehtiin uhri"

Tällainen automies on Pete Parkkonen 2:01
Tällainen automies on Pete Parkkonen.

Laulaja Johanna von Hertzen kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa siitä, kuinka tiesi, ettei suhdetta tule syntymään lapsen isän kanssa. 

Laulaja Pete Parkkonen ei ole liiemmin puhunut lapsestaan julkisuudessa. Hänestä tuli isä vuonna 2015, ollessaan 25-vuotias.

Lapsen äiti Johanna von Hertzen avautuu nyt ensimmäistä kertaa vanhemmuudesta Me Naiset -lehden haastattelussa. Hän kertoo, että heillä on yhteishuoltajuus ja lasta kasvatetaan kahdessa eri kodissa. 

Von Hertzen tuli raskaaksi 19-vuotiaana, juuri silloin kun hän muutti Kotkasta Helsinkiin, opiskeli tapahtumatuottajaksi ja perusti oman yrityksen. Samoihin aikoihin hänellä tuli levy Ottilia-yhtyeensä kanssa. 

Von Hertzen kertoo salanneensa raskauden pitkään. 

– Se ei ollut millään tavalla suunniteltu juttu. Kaikki tapahtui aika nopeasti. Emme seurustelleet, ja olin tietoinen, ettei välillemme syntyisi parisuhdetta. Siinä ei ollut minulle mitään problematiikkaa.

Naista ärsytti se, että hänen henkilökohtaisia asioitaan ruodittiin julkisesti. Hän päätti olla kommentoimatta raskautta mitenkään.

– Olihan se myllytystä. Eräs lehti väitti, että asiassa on eri osapuolia ja draamaa, mikä oli ihan kuraa. Minua ärsytti suunnattomasti se, että minusta tehtiin uhri, vaikka tilanne oli se, että en edes halunnut seurustella, Johanna kertoo haastattelussa. 

Pete Parkkosen julkaisema kuva vuodelta 2015.

Parkkonen kertoi isyydestään vuonna 2017 isyydestään Me Naiset -lehden haastattelussa

– Minulla ei ollut mitään käsitystä, millaista isyys käytännössä on. Kaikki vastasyntyneen kanssa oli uutta. Pelkäsin aluksi, että toiminto oikein ja mietin, mitä tälle käärölle pitää nyt tehdä, Parkkonen muisteli haastattelussa.

Parkkonen ei seurustele lapsensa äidin kanssa, mutta tapaa poikaa usein.

– Meille kummallekin oli aina itsestään selvää, että tapaan lasta paljon. Kun miettisin omaa elämääni ilman isääni, se tuntuisi mahdottomalta. En haluaisi sellaista tilannetta omalle lapselleni. Vaikka lapsi ei asu kanssani, en ajattele, että olen tehnyt isänä mitään väärin. Olen toiminut kaikissa tilanteissa parhaaksi näkemälläni tavalla, hän kertoi. 

Uusi rooli toi elämään runsaasti muutoksia. Kun lapsi oli puolivuotias, Parkkonen hakeutui ystävänsä suosituksesta terapeutin pakeille. Hän kertoo tasapainoilleensa isyyden, yksityiselämän ja julkisuuden välillä ja huomasi roolien olevan monesti ristiriitaiset.

Lue myös:

    Uusimmat