Mainos

Petäistö: Macron todennäköisesti voittaa Ranskan vaalit ja mullistaa maan politiikkaa

3:14

MTV Uutisten Ranskan pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Helena Petäistö arvioi tuoreeltaan Ranskan vaalien ennustetta, jonka mukaan Marine Le Pen ja Emmanuel Macron olisivat menossa vaalien toiselle kierrokselle.

– Täytyy uskoa, että todennäköisesti Macron voittaa, mikäänhän ei ole varmaa, Petäistö sanoi MTV:n Kymmenen Uutisissa sunnuntaina, kun virallisia tuloksia vielä odotettiin.

Petäistö piti yllättävänä, että presidenttikisasta pudonnut konservatiivien Francois Fillon ilmoitti tukevansa toisella kierroksella riippumatonta keskustalaista Macronia. 

– Oli suuri yllätys, että Fillon antoi vahvasti tukensa Macronille, häneltä ei odotettu sitä. Hän sanoi selvästi, että nyt täytyy äänestää äärioikeistoa vastaan. Myös sosialistipuolueen ehdokkaat antoivat kannatuksensa Macronille, eli kyllä hänelle sataa ääniä.

Petäistö sanoo Macronin mullistavan ranskalaista politiikkaa. Macron edustaa omaa poliittista liikettä.

– Siellä on tulossa täydellinen muutos politiikkaan – ja miten se tapahtuu Ranskassa, jossa mikään ei tapahdu helposti, ihmetteli Petäistö.

– Joka tapauksessa tämä on ranskalaisen keskustan unelma. Macron ottaa (kannatusta) sekä oikealta että vasemmalta. Hän toteuttaa keskustan pitkäaikaista unelmaa. Ehkä siellä saadaan nyt aikaan se, että vastakkainasettelua on vähemmän ja ihmiset tulevat paremmin toimeen keskenään, Petäistö pohti mahdollisia vaikutuksia.

Ensimmäisen kierroksen virallisia tuloksia odotetaan puolen yön jälkeen.

1:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.