Mainos

Pesuetta bussien penkkeihin Ylöjärvellä ja Tampereella

Länsilinjojen Ylöjärvellä ja Tampereella liikennöiviin 16 uuteen bussiin saadaan Finlaysonin kuosit Coronna ja Pesue.

Länsilinjat tuo Ylöjärven ja Tampereen joukkoliikenteeseen ensi kesänä 16 uutta, Finlaysonin kuoseilla sisustettua bussia. Uudet design-bussit tulevat ajoon portaittain ajalla 6. kesäkuuta-8. elokuuta. Puolet busseista ajaa Ylöjärven ja Tampereen välistä liikennettä ja toiset puolet Tampereen Keskustorin kautta kulkevaa Linnainmaa–Pitkäniemi-linjaa 29.

– Finlayson teki meille muutaman kuosiehdotuksen, joista valitsimme tyylikkään Coronnan ja iloisen Pesueen, kertoo Länsilinjojen toimitusjohtaja Terhi Penttilä.

Coronna on Aini Vaarin vuonna 1958 suunnittelema Finlayson-klassikko, ja Pesue puolestaan on Finlaysonin nykyisen suunnittelijan, Sami Vullin, vuonna 2013 suunnittelema hauska pesukarhukuosi. Molemmat kuosit ovat sinisävyisiä ja niiden sävyt toistuvat myös bussin muussa sisustuksessa.

Länsilinjat voitti Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kilpailutuksen Ylöjärven liikennöinnistä viime vuoden lopulla.

Kilpailutuksen taustalla on joukkoliikenteen uudistunut järjestämistapa, jossa viranomainen vastaa jatkossa reiteistä, aikatauluista ja hinnoista sekä määrittelee myös kaluston. Liikennöitsijä voi kuitenkin tuoda autoihin lisäominaisuuksia, jotka parantavat muun muassa turvallisuutta ja viihtyvyyttä.

– Design on osa viihtyvyyttä ja Länsilinjoille tärkeää matkustajien palvelua, Penttilä perustelee uusien autojen ilmettä.

Hyvään designiin kuuluvat myös käytettävyys ja toiminallisuus. Penkkien kangas on englantilaista laatutyötä: miellyttävää, likaa hylkivää ja käyttöä kestävää villaplyysiä

Design osaksi kaupunkilaisten arkea

Länsilinjat tuo uusilla busseillaan designin osaksi ihmisten arkea ja kaupunkimaisemaa. Samalla uudet bussit linkittyvät Finlaysonin alueen tämän kesän Finlayson Art Area -tapahtumaa (11.6.–28.8.), joka esittelee eri taiteilijoiden teoksia niin sisällä gallerioissa ja museoissa kuin ulkona kadullakin.

Alueen katupintoja tulevat koristamaan Finlaysonin kuosimaalaukset, joiden joukossa ovat muun muassa Coronna- ja Pesue-kuosit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.