Pesäpallon klassiset perinteet hyllylle – korona-ajan linjaukset mietitty jopa suihkussa käymistä myöten

Läpi pesäpallon liki satavuotiaan historian ottelun aloitusseremonian muodostanutta hutunkeittoa ei nähdä kentillä tänä kesänä. Pesäpalloliitto julkaisi perjantaina listan korona-ajan uusista käytännöistä.

Jatkossa kapteenit eivät siis kamppaile viimeisestä otteesta saman mailan varressa, vaan aloittava joukkue arvotaan niin, että pelituomari heittää kolikkoa. Vierasjoukkueen kapteeni saa kunnian arvata kolikon puolen. Kruunan tai klaavan oikein arvannut joukkue saa valita, aloittaako se sisä- vai ulkovuorosta.

Poikkeusaikana kentillä luovutaan myös seremoniallisesta avausheitosta. Palloa ei myöskään käytetä enää tuomarilla lyöjien väliinjätön tai vuoronvaihdon yhteydessä. Vuorojen vaihtuessa pelaajia kehotetaan myös desinfioimaan kätensä.

Kunnarin tehnyttä pelaajaa ei myöskään saa enää lähteä onnittelemaan kolmospesälle, vaan tämä tapahtuu jatkossa etänä kotipesän takaa kaarelta.

Myös syöttötuomarille on varattu kahden metrin turva-alue. Sinne ei ole joukkueiden jäsenillä pääsyä. Rikkomuksista voidaan tuomita sisäpelaajalle palo tai ulkopelaajalle varoitus. "Iholle käyvä" protestointi ja sylkeminen on otettu mukaan rangaistavien toimien listalle.

Kotijoukkueiden pelaajat peseytyvät kauden aikana omissa kodeissaan. Vieraspelaajat saavat puolestaan mennä porrastaen suihkuun – tietysti turvavälit huomioiden. Pelimatkoja suositellaan tehtäväksi pienissä ryhmissä, ja pukukopeissa kehotetaan käyttämään samaa istumajärjestystä niin koti- kuin vierasotteluissa.

Linjaukset koskevat kaikkia Pesäpalloliiton alaisia sarjoja. Superpesiksen kausi alkaa naisilla 12.  kesäkuuta ja miehillä 2.  heinäkuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja