Pesäpallolegenda Jouko Kemilä on kuollut – muistetaan muun muassa ”heittäytyköön hitaat" -lausahduksesta

Oulun Lipon 1960- ja 1970-lukujen tähtipelaaja Jouko "Jokkeri" Kemilä on kuollut. Pesäpalloliitto tiedotti asiasta verkkosivuillaan sunnuntaina.

Kemilä kuoli 14. tammikuuta pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Hän kuului 1960- ja 1970-luvuilla Oulun Lipon tähtipelaajiin ja oli uransa jälkeen niin Oulun kuin Pattijoenkin pesäpallokatsomoiden vakiokasvo.

– Pesäpallo oli hänen elämänsä loppuun asti yksi niistä asioista, jotka saivat hänet virkistymään ja kuuntelemaan tarkoin kaikkia lajiin liittyviä asioita ja uutisia, liitto tiedotti.

Tähtipelaaja sai heinäkuussa 1968 lempinimen ”Kunnari-Kemilä” lyötyään Haminan Vallikentällä perättäisillä lyöntivuoroilla kolme kunnaria ja neljä tavallista juoksua. Hän toi samaisessa ottelussa seitsemän juoksua ja johdatti joukkueensa 18-13-voittoon. 

Kemilä ei koskaan syöksynyt. Lajin suuri nimi juoksi sata metriä 11,1 sekuntiin ja muistetaan motostaan ”heittäytyköön hitaat.”

Kemilä voitti vuonna 1968 etenijäkuninkuuden ja tehopelaajan tittelin. Hän voitti uransa aikana Suomen mestaruudet Lipossa vuosina 1971 ja 1972. Itä-Länsi-edustuksia kertyi kaksi.

– Nyt Jokkeri Kemilä on siirtynyt taivaallisemmille pelikentille. Pesäpalloliitto kunnioittaa pidetyn pelaajan ja pesäpalloaktiivin muistoa sekä ottaa osaa läheisten suureen suruun, tiedotteessa otettiin osaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja