Perussuomalaiset tekee välikysymyksen Fortumin ja Uniperin tilanteesta – puheenjohtaja Purra pelkää miljardilaskua veronmaksajille

18:18
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra enteilee miljardiluokan laskua Fortumin tuoreimmista Uniper-väännöistä. Katso koko Uutisextran haastattelu videolta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra enteilee miljardiluokan laskua Fortumin tuoreimmista Uniper-väännöistä.  

Lehtitietojen mukaan Saksan neuvottelut kaasuyhtiön kansallistamisesta ovat edenneet.

Valtionyhtiö Fortum on upottanut Uniperiin jo 15 miljardia, josta kahdeksan miljardia alkuvuodesta lainoina ja takauksina.

Oppositiojohtaja Riikka Purra pelkää miljarditappioita.

– Valitettavasti oma luottamukseni omistajaohjausministeriin ei ole kovin kummoinen. En usko, että kahdeksaa miljardia missään nimessä saadaan takaisin, jos edes muutama miljardi. Sekin on tässä hirvittävässä tilanteessa jonkinlainen voitto, Purra sanoo MTV:n Uutisextran haastattelussa.

Selvitys omistajaohjauspolitiikasta

Oppositiojohtaja kyseenalaistaa sen, että Fortumin kaltaiset, strategisesti Suomelle tärkeät yhtiöt lähtevät seikkailemaan riskisijoituksilla.

Purran mukaan valtion omistajaohjauspolitiikka on ollut pahoissa ongelmissa jo pitkään. Puheenjohtaja vaatii parlamentaarista selvitystä valtion omistajaohjauspolitiikasta.

– Kaikki puolueet tulevat mukaan omistajaohjauspolitiikan määrittelyyn, jotta tällaisista virhetilanteista edes tulevaisuuden kannalta opittaisiin.

Fortum ja Uniper pysyvät otsikoissa

Perussuomalaiset jättää ensi viikolla välikysymyksen Uniperin ja Fortumin tilanteesta. Mukaan houkutellaan myös muita oppositiopuolueita viikonlopun aikana.

Purran mukaan puolue ei ole saanut tyydyttäviä vastauksia kriisin eri vaiheista avainministereiltä eli pääministeri Sanna Marinilta (sd.) ja valtiovarainministeri Annika Saarikolta (kesk.).

Perusuomalaiset ihmettelee, miksi pääministeri jättäytyi sivurooliin, kun Uniperin tukipakettineuvottelut olivat kuumillaan heinäkuussa. Marin jäi lomalle ja myöhemmin julkisuuteen tuli kuvia ja tietoa pääministerin juhlinnasta.

– En usko, että pääministeri olisi voinut koko tilannetta muuttaa. Kyllä se kertoo jonkinlaisista prioriteeteista, siitä mihin haluaa panostaa esimerkiksi kesällä, kun tämä tilanne alkoi kärjistyä, Purra sanoo.

Marin on kertonut lähettäneensä kaksi tekstiviestiä Saksan liittokansleri Olaf Scholzille.

Yhteydenottojen tarkoituksena oli tukea ministeri Tuppuraisen työtä ja kertoa, että omistajaohjausministeri käy keskusteluja koko hallituksen mandaatilla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja