Mainos

Perussuomalaisten puoluesihteeri: Tynkkysen erottamisen taustalla oma asenne

Perusuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan puolueen kolmannen varapauheenjohtajan Sebastian Tynkkysen erottamisen taustalla oli vakava rikos ja Tynkkysen oma asenne.

Oikeudellisen selvityksen mukaan Tynkkynen on rikkonut henkilöstötietolakia ja yksityiselämän suojaa yksiselitteisesti.

Puoluehallituksen mukaan Tynkkynen erotettiin puolueesta, kun tämä oli julkaissut ilman lupaa nimet, jotka oli kerännyt perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen. Tästä kertoi perussuomalaisten Suomen Uutiset -lehti.

– Tässä on kuitenkin vakavasta rikoksesta kysymys ja siihen suhtautumisesta. Tällä suhtautumisella olisi  Sebastian Tynkkynen pystynyt vaikuttamaan asiaan ja omiin päätöksiinsä. Jos ollaan puoluejohtoon kuuluvana täysin välinpitämättömiä jäsenten oikeuksista, niin se on aika raskauttavaa, Slunga-Poutsalo sanoo Huomenta Suomessa.

Nettivetoomuksesta tuli paljon yhteydenottoja, kertoo Slunga-Poutsalo.

– Tuli paljon palautetta, yhteydenotto ja kysymyksiä ihmisiltä, jotka olivat joutuneet listalle ilman omaa suostumusta. Tai, että heillä ei ollut tietoa siitä, että puolueen jäsenyys julkaistaan internetissä kaikkien luettavana, koska siihen ei oltu pyydetty erikseen lupaa.

– Sinne oli päätynyt nimiä, jotka eivät sinne kuuluneet. Tämä oli meidän osalta vielä vakavampi asia, että näiltä jäseniltä, jotka sinne nimensä ilmoittivat, ei kysytty lupaa julkaisemiseen. Puoluejäsenyys on kuitenkin arkaluontoista tietoa. Meidän jäsenten oikeuksista täytyy pitää huolta, varsinkin puoluejohdossa siitä täytyy pitää tarkasti huolta.

Slunga-Poutsalo kiistää Tynkkysen väitteen siitä, että kyseessä olisi poliittinen ajojahti.

– Tämä ei pidä paikkaansa. Tässä on ihan muut asiat kyseessä ja ehkä tämä hieman kuvastaakin sitten hänen asennettaan tämän asian vakavuuteen, koska nyt puhutaan meidän jäsenistön oikeuksien loukkaamisesta ja arkaluonteisen tiedon levittämisestä. Emme voi puoluehallituksessa, varsinkaan puoluejohdon toimesta, antaa mennä villaisella ohi. Tässä on hyvin vakavista asioista kysymys, Slunga-Poutsalo toteaa.

Tynkkysen mukaan puolueessa on aikaisemmin suurempiakin asioita painettu villaisella. Tynkkynen nosti esiin muun muassa sen, että puolueessa on tuomittujakin.

– Nyt en yhtään tiedä mihin hän viittaa, Slunga-Poutsalo toteaa.

Perusuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan prosessi perusuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen erottamiseksi puolueesta oli perusteellinen.

– Asiaa käsiteltiin kahdessa puoluehallituksen kokouksessa. Siinä oli vielä väliaikaa vielä viikon, jotta Tynkkysellä oli aikaa antaa oma vastineensa asiaan. Poikkeuksellisen perusteellinen käsittely, tietenkin, koska puhutaan puoluehallitukseen kuuluvasta henkilöstä. 

Korjaus klo 8:48: Puoluesihteeri Riika Slunga-Poutsalon nimessä oli kirjoitusvirhe

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.