Mainos

Perussuomalaisten Juvonen: En pelkää mitään

Homoavioliitoista puolueensa kannan vastaisesti äänestänyt perussuomalaisten Arja Juvonen sanoo äänestäneensä sen kannan mukaan, jonka hän on ilmaissut reilusti jo ennen viime eduskuntavaaleja vaalikoneissa.  

– Vastasin reilusti ja olen sen linjani pitänyt. Minua ei ole voinut lobata tässä asiassa eikä painostaa.  

Juvonen sanoo, ettei ole kokenut puolueen sisäistä keskustelua ja kantojen ilmaisua painostuksena. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini vetosi äänestyksen alla erikseen edustajiin, että nämä pysyisivät puolueen linjassa.  

– Ei oikeastaan painostettu, en voi sanoa sillä tavalla. Totta kai vahvoja kantoja on ollut, ja jokainen voi sitten tulkita, yritetäänkö niillä kääntää päätä.  

Juvonen sanoo, ettei hän pelkää seurauksia linjasta poikkeavasta toiminnastaan.  

– Timo Soinilla on äärettömän suuri sydän ja hyvät ja kauniit arvot. Minä en pelkää mitään.  

Juvonen sanoo, että vetäytyminen lakivaliokunnan käsittelystä oli luontevaa, koska valiokuntaan viedään aina puolueen kanta. Hänelle oli kuitenkin alusta alkaen selvää, että hän äänestää suuressa salissa oman kantansa mukaisesti.

Lindström: Juvoselle ei seuraamuksia

Arja Juvoselle ei koidu seuraamuksia ryhmänsä kantaa vastaan äänestämisestä, sanoo perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtaja Jari Lindström.  

Juvonen äänesti ainoana perussuomalaisena tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Lindström sanoo STT:lle, että asia on loppuun käsitelty, eikä mitään seuraamuksia tule.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja