Perussuomalaiset julkaisi vaihtoehtobudjetin: EU:n tukipaketti pitää hylätä ja säästää maahanmuutosta

Suuret näkemyserot 750:n miljardin euron elvytyspaketista ovat varjostaneet EU:n huippukokousta Brysselissä – kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, mikä neuvotteluissa hiertää 3:55
Video: Kesällä neuvoteltiin 750 miljardin euron tukipaketista koronakriisin kurittamille EU-maille.

Oppositiopuolue perussuomalaiset ehdottaa vaihtoehtobudjetissaan, että EU:n tukipaketti hylättäisiin ja kehitysapurahoja leikattaisiin. Oppositiopuolueet esittävät perinteisesti oman vaihtoehtonsa hallituksen ensi vuoden talousarviolle.

Puolue esittää myös maahanmuuttoon säästöjä, sillä säästöt kertautuvat useampien yhteiskunnan alojen kuten terveydenhoidon, sosiaaliturvan ja oikeuslaitoksen resursseissa.

– Maahanmuutosta pitkällä aikavälillä saatavat säästöt ovat paljon suurempia kuin seuraavan vuoden budjettitalouden välittömät säästöt, huomauttaa tiedotteessa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Perussuomalaiset pitää veronkevennyksiä parempana keinona elvyttää taloutta kuin julkisen sektorin kasvattamista. Puolue alentaisikin työn verotusta 150 miljoonalla eurolla.

Teollisuuden verorasite laskisi merkittävästi muun muassa päästökauppakompensaatiota korottamalla. Puolue helpottaisi myös yksin- ja pienyrittäjien asemaa luomalla Viron yritysveromallin kaltaisen kannustimen, jossa yhteisveroa ei tarvitsisi maksaa pienissä yrityksissä ennen kuin voittoja nostetaan ulos.

Lue myös:

    Uusimmat