Vihreiden esitys sunnuntailisien poistosta herätti keskustelua – "Paljon väärinkäsityksiä"

Vihreiden esitys sunnuntailisien poistosta nousi julkisuudessa myrskyksi 4:09
Vihreät tekivät esityksen sunnuntailisien poistosta – mitä puolue sillä tarkoitti?

Vihreiden puoluekokouksessa nousi erityisesti esiin puolueen esitys sunnuntailisien poistamisesta. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan keskustelu lähti julkisuudessa hassuille urille. 

Viime viikonloppuna pidetyn Vihreiden puuoluekokouksen suurimmaksi keskustelunaiheeksi nousi puolueen esitys sunnuntailisien poistamisesta. Vihreät päätyivät kuitenkin äänestämään nurin pohjaesityksenä olleen sunnuntailisien poiston. 

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne kertoi Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa, että nykypäivän sunnuntailisiä tulisi pohtia, mutta esityksestä syntyneessä keskustelussa oli paljon väärinkäsityksiä mukana. 

– Ajatus ei ollut kenenkään palkkoja laskea. Ymmärrän, että tässä työmarkkinatilanteessa se repesi vähän isommaksi myrskyksi, mutta siinä oli kyllä paljon väärinkäsityksiä, joista ehkä osa ihan tarkoituksenhakuisia, Harjanne sanoo.

Harjanne piti itse puoluekokouksessa esiteltyä pohjaesitystä perusteltuna.

– Kyllä sen pohjalta olisi voinut edetä, mutta en näe, että tämä olisi aivan polttavan super iso, tärkeä kysymys, Harjanne toteaa.

Erikoishaastattelussa vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne 15:44
Mikä on Vihreiden kanta ydinvoiman suhteen ja kuinka puolue pyrkii saamaan lisää miehiä mukaan? Katso koko haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat