Mainos

Perussuomalaiset Vaalikuutiossa: Maahanmuuttopolitiikkaan mallia ulkomailta

MTV:n Vaalikuutiossa oli tänään vuorossa perussuomalaisten puolituntinen. Yhdeksi puheenaiheeksi nousi muun muassa maahanmuuttopolitiikka.

Puolueen puolituntinen-osuudessa toimittaja Mari Sarolahden haastattelussa olivat perussuomalaisten ehdokkaat Jussi NiinistöSampo Terho ja Pirkko Ruohonen-Lerner.

Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan maahanmuuttajilla olisi hyvä olla perustaidot hallussa.

– On tärkeää, että saadaan mahdollisimman monipuolisia osaajia. Sellaisia, jotka osaavat lukea, laskea ja kirjoittaa, mielellään myös sellaisia, joilla on myös kieli- ja ammattitaitoa. Tutkimusten mukaan sellaiset ihmiset, joilta puuttuu perusvalmiudet elää kehittyneessä yhteiskunnassa, heiltä menee vuosikausia ennen kuin oppivat perustaidot. Sellaisen väen kotouttaminen on hyvin paljon vaikeampaa kuin kouluttautuneiden, Ruohonen-Lerner kertoo.

Vaalikuutiossa vierailleet perussuomalaiset ehdokkaat ovat Australian ja Kanadan mallin kannalla, jossa maahanmuuttajia pisteytetään.

– Pisteytysjärjestelmä on hyvin kannatettava, se myös motivoi ihmisiä kotouttamisohjelmaan ja opiskelemaan maan kieltä ja kulttuuria, Ruohonen-Lerner perustelee.

Sampo Terho korostaa, että maahanmuuttopolitiikkaa tulisi arvioida samoin kriteerein kuin mitä tahansa politiikkaa.

– Pistejärjestelmän lisäksi toinen hyvä esimerkki tulee Tanskasta. Siellä on käytössä positiviinen lista, mihin listataan työpaikkoja, joihin tarvitaan työntekijöitä, mutta niihin ei löydy kotimaista työntekijää. Se kuulostaa järkevältä politiikalta, Terho sanoo.

– Maahanmuuttopolitiikassa tulisi välttää niitä virheitä, mitä esimerkiksi Ruotsissa tai Iso-Britanniassa on maahanmuuton suhteen tehty. Siellä on sellaisia lähiöitä, mihin poliisi ja palokunta ei pääse, Jussi Niinistö sanoo.

Perussuomalaisten puolituntisessa keskusteltiin maahanmuuton lisäksi muun muassa Venäjästä ja Suomen talouden elvyttämisestä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.