Mainos

Perussuomalaiset saa uuden puheenjohtajan

Perussuomalaiset saa uuden puheenjohtajan puoluekokouksessa Jyväskylässä.

Puoluetta 20 vuotta johtanut ulkoministeri Timo Soini väistyy tehtävästä. Ennakkosuosikkeja hänen tilalleen ovat europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho.

Uuden puheenjohtajan odotetaan olevan selvillä iltapäivällä. Tätä ennen Soini pitää viimeisen puheensa puoluejohtajana heti kokouksen alkaessa aamupäivällä.

Puheenjohtajavaihdoksen odotetaan joka tapauksessa muuttavan jossain määrin myös puolueen linjaa, sillä sekä Halla-aho että Terho ovat puhuneet sen terävöittämisestä esimerkiksi maahanmuutto- ja EU-kysymyksissä.

Terhon valinta olisi kuitenkin helpotus hallituskumppaneille, sillä se olisi merkki puolueen sitoutumisesta hallitusyhteistyöhön ja hallitusohjelmaan.

Halla-ahon valinnan taas on ennakoitu voivan johtaa jopa hallituksen hajoamiseen, sillä etenkin kokoomuksessa nähdään vaikeana yhteistyö hänen johtamansa puolueen kanssa.

Puheenjohtajavaalin lopputulosta on vaikea ennakoida, sillä ratkaisun tekee puoluekokoukseen saapuva yli 2000 äänioikeutetun jäsenen joukko.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja