Mainos

Perussuomalaiset pysyivät vaitonaisina hallitustyön loppumisesta

Perussuomalaiset pitivät maanantaina niukkaa tiedotuslinjaa kahden muun hallituspuolueen päätöksestä lopettaa hallitusyhteistyö puolueen kanssa.

Tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi aamun neuvotteluja Facebookissa ja kertoi käyneensä asiallisen ja hyvän keskustelun pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa.

– Tein selväksi, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille, mutta edellytämme, että yhdessä sovitusta pidetään tarkasti kiinni.

Halla-ahon mukaan Sipilä ilmoitti, että maahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista ja ettei edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ole.

Halla-aho ei vastannut STT:n kommenttipyyntöön ja hän perui esiintymisensä illan Ylen A-studiossa. Hän ilmoitti avaavansa tilannetta tiistai-iltapäivällä puolueen omassa tilaisuudessa.

Huhtasaari: Neuvottelut kulissia

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kutsui aamun neuvotteluita kulissiksi. Hänen mukaansa päätös kieltäytyä hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa oli tehty jo ennen aamun neuvotteluja.

Facebook-päivityksessään Huhtasaari pohti, oliko kokoomuksella ja keskustalla lainkaan aikomusta toteuttaa perussuomalaisten kirjauksia maahanmuuttopolitiikasta.

Huhtasaari ei vastannut STT:n soittopyyntöihin. Muun muassa väistynyt puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini, toinen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen ja kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeri Sampo Terho eivät vastanneet kommenttipyyntöihin.

Elovaara: Kaikki mahdollista

Perussuomalaisten kansanedustajan Tiina Elovaaran mukaan tiistain eduskuntaryhmän kokous on ratkaiseva puolueen tulevaisuuden suhteen. Kaikki on mahdollista huomisessa eduskuntaryhmässä, Elovaara totesi STT:lle.

Halla-ahon puhe ja se, miten eduskuntaryhmä siihen suhtautuu, ratkaisevat sen, jatkaako Elovaara itse puolueessa. Elovaara kuitenkin lisäsi, ettei ole harkinnut siirtymistä muihin puolueisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.