Perussuomalaiset pysyivät vaitonaisina hallitustyön loppumisesta

Perussuomalaiset pitivät maanantaina niukkaa tiedotuslinjaa kahden muun hallituspuolueen päätöksestä lopettaa hallitusyhteistyö puolueen kanssa.

Tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi aamun neuvotteluja Facebookissa ja kertoi käyneensä asiallisen ja hyvän keskustelun pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa.

– Tein selväksi, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille, mutta edellytämme, että yhdessä sovitusta pidetään tarkasti kiinni.

Halla-ahon mukaan Sipilä ilmoitti, että maahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista ja ettei edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ole.

Halla-aho ei vastannut STT:n kommenttipyyntöön ja hän perui esiintymisensä illan Ylen A-studiossa. Hän ilmoitti avaavansa tilannetta tiistai-iltapäivällä puolueen omassa tilaisuudessa.

Huhtasaari: Neuvottelut kulissia

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kutsui aamun neuvotteluita kulissiksi. Hänen mukaansa päätös kieltäytyä hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa oli tehty jo ennen aamun neuvotteluja.

Facebook-päivityksessään Huhtasaari pohti, oliko kokoomuksella ja keskustalla lainkaan aikomusta toteuttaa perussuomalaisten kirjauksia maahanmuuttopolitiikasta.

Huhtasaari ei vastannut STT:n soittopyyntöihin. Muun muassa väistynyt puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini, toinen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen ja kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeri Sampo Terho eivät vastanneet kommenttipyyntöihin.

Elovaara: Kaikki mahdollista

Perussuomalaisten kansanedustajan Tiina Elovaaran mukaan tiistain eduskuntaryhmän kokous on ratkaiseva puolueen tulevaisuuden suhteen. Kaikki on mahdollista huomisessa eduskuntaryhmässä, Elovaara totesi STT:lle.

Halla-ahon puhe ja se, miten eduskuntaryhmä siihen suhtautuu, ratkaisevat sen, jatkaako Elovaara itse puolueessa. Elovaara kuitenkin lisäsi, ettei ole harkinnut siirtymistä muihin puolueisiin.

Lue myös:

    Uusimmat