Mainos

Sampo Terho valittiin trioministeriksi – korvaa hallitusneuvotteluissa Soinin

Trioministeriksi valittu Sampo Terho korvaa hallitusneuvotteluissa ulkoministeri Timo Soinin.

Uusi vaihtoehto -ryhmän Sampo Terho on valittu trioministeriksi eli hän osallistuu hallituspuolueiden puheenjohtajien neuvotteluihin. Hän korvaa tehtävässä ulkoministeri Timo Soinin, joka on Terhon tapaan tänään perussuomalaisista irronneessa Uusi vaihtoehto -ryhmässä.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan nykyinen hallitus jatkaa ohjelmallaan. Puheenjohtajat esittävät eduskuntaryhmille, että nykyiset ministerit jatkavat hallituksessa.

– Se on puheenjohtajien esitys, mikä varmaan eduskuntaryhmissä keskusteluttaa, Sipilä sanoi tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä halkesi tänään kahtia, kun Timo Soini ja enemmistö puolueen kansanedustajista ilmoittivat lähtevänsä perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

Erkaantuneessa 20 kansanedustajan ryhmässä mukana ovat Soinin ja eurooppaministeri Terhon lisäksi kaikki muut puolueen ministerit eli työministeri Jari Lindström, puolustusministeri Jussi Niinistö sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kiistivät, että he olisivat eilen tienneet perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtoavasta ryhmästä. Orpo sanoi tienneensä kiehunnasta, mutta arveli jonkun siirtyvän muihin ryhmiin.

Terho ei puhunut arvoeroista

Sipilä ja Orpo esittävät tänään keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmille, että Uusi vaihtoehto -ryhmä hyväksyttäisiin mukaan hallitukseen. Sipilä sanoi keskustelleensa valtiosääntöoppineiden kanssa ja varmistaneensa menettelyn, jolla hallitusta ei tarvitse kaataa.

Sipilän mukaan ohjeen mukaan eduskuntaryhmät voivat päättää jatkosta, koska hallitus ja hallitusohjelma pysyvät ennallaan, vaikka parlamentaarisessa pohjassa tapahtuu muutoksia.

Sipilä aikoo antaa mahdollisimman pian eduskunnalle tiedonannon, joka päättyy luottamusäänestykseen. Eduskunnan puhemies Maria Lohela (uv.) viestitti aiemmin STT:lle, että tämä onnistuu aikaisintaan ensi viikolla.

Terho hävisi lauantaina perussuomalaisten puheenjohtajavaalin maahanmuuttovastaiselle Jussi Halla-aholle. Puheenjohtajakampanjan aikana he arvioivat, että heidän linjassaan ei ole suurta eroa.

Terho ei kysyttäessä halunnut kertoa eroista heidän arvoissaan, mutta sanoi sitoutuneensa hallituksen arvoihin. Orpon mukaan myös Terho on sitoutunut hallituksen Eurooppa-politiikkaan siten, että Suomi on aktiivinen toimija.  

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.