Perussuomalaiset julkisti nimiä: He pyrkivät puolueen johtopaikoille

Jussi Halla-aho ei aio pyrkiä jatkokaudelle – näin perussuomalaisten puheenjohtaja perustelee päätöstään 2:57
Video: Jussi Halla-aho kertoi kesäkuussa, ettei pyri jatkokaudelle – näin hän perusteli päätöstään

Perussuomalaisten puheenjohtajan paikkaa tavoittelee puolueen tiedotteen mukaan kuusi ehdokasta.

Perussuomalaisten puheenjohtajavaaliin Seinäjoen puoluekokouksessa 14.–15. elokuuta on ilmoittautunut kaksi kansanedustajaa, Riikka Purra ja Sakari Puisto.

Tämän lisäksi vaaliin ovat ilmoittautuneet valtakunnanpolitiikan ulkopuolelta Ossi Tiihonen Lohjalta, Kristiina Ilmarinen Salosta, Zara Villikka Kotkasta ja Urpo Vähäranta Kirkkonummelta.

Kansanedustajista 1. varapuheenjohtajan paikalle pyrkivät Leena Meri ja Jari Ronkainen, 2. varapuheenjohtajaksi Arja Juvonen ja Mauri Peltokangas sekä 3. varapuheenjohtajaksi Veikko Vallin.

Nykyinen 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola harkitsee vielä osallistumistaan. Lisäksi varapuheenjohtajiksi pyrkijöitä on myös eduskunnan ulkopuolelta.

Nykyinen puoluesihteeri Simo Grönroos "tavoitellee" tiedotteen mukaan jatkokautta. Vastaehdokkaita on kahdeksan, joista yksikään ei ole kansanedustaja.

Kysymys on toistaiseksi vasta ennakkoilmoittautumisista. Uusia ehdokkaita perussuomalaisten henkilövaaleihin voi periaatteessa ilmaantua vielä puoluekokouksessa elokuun puolivälissä.

Kokoukseen on puolueen mukaan ilmoittautunut hieman yli 2 100 kokousedustajaa.



Lue myös:

    Uusimmat