Mainos

Perussuomalaiset ei puutu Immosen esiintymiseen uusnatsien kanssa

Perussuomalaiset ei puutu kansanedustaja Olli Immosen esiintymiseen kansallissosialistien kanssa. Immonen julkaisi tiistaina Facebook-sivuillaan kuvan, jossa hän poseeraa yhdessä Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa.

Kuva on otettu Porvoossa Eugen Schaumanin haudalla, jonne Suomen Vastarintaliike ja Suomen Sisu kokoontuivat kunnioittamaan kenraalikuvernööri Bobrikovin vuosisadan alussa surmannutta Schaumania.

Immosen mukaan kuvaan asettui eritaustaisia ihmisiä, sillä Suomen Sisun tilaisuus oli avoin kaikille.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoo STT:lle, ettei eduskuntaryhmä aio puuttua Immosen toimintaan. Terhon mukaan he eivät voi puuttua siihen, ketä Immonen tapaa vapaa-ajallaan.

– Hän on toiminut yksityishenkilönä, omalla ajallaan vapaa-ajan harrastuksissaan, Terho kommentoi.

Terho aikoo keskustella vielä Immosen kanssa, muttei kerro aikooko ohjeistaa tätä jollain tavalla. Seuraamuksia Immoselle ei todennäköisesti tule. Terho sivuuttaa kysymyksen siitä, onko sopivaa, että perussuomalaisten kansanedustaja esiintyy samassa kuvassa kansallissosialistien kanssa.

– Se on hänen henkilökohtainen valintansa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei halunnut kommentoida asiaa vedoten puolueessa sovittuun työnjakoon. 

"Perussuomalaisten puututtava" 

Äärioikeistosta kirjoittanut kansanedustaja Li Andersson (vas.) pitää käsittämättömänä, että kansanedustaja julkaisee itsestään kuvan, jossa hän esiintyy järjestäytyneen uusnatsiryhmittymän jäsenten kanssa. Kansanedustajan on hänestä hyvin vaikeaa esiintyä muussa kuin kansanedustajan roolissaan.

– Siinä (Vastarintaliikkeessä) on mukana ihmisiä, joilla on väkivaltatuomioita esimerkiksi suoraan järjestöön yhdistettyyn, poliittisesti motivoituneeseen häirintään ja väkivallantekoon.

Andersson arvostelee voimakkaasti perussuomalaisia siitä, ettei puolue ota asiaan selkeämmin kantaa.

– He ilmeisesti eivät näe ongelmaa siinä, että heidän kansanedustajansa käy poliittisessa tilaisuudessa, jossa on järjestäytyneen uusnatsiliikkeen jäseniä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.