Mainos

Perussuomalaisten Terho: Immosen kirjoitukseen palataan

Kansanedustaja Olli Immosen (ps) Facebookissa julkaisema kirjoitus ei edusta perussuomalaisten linjaa, sanoo puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Hänen mukaansa Immosen kirjoitusta käsitellään seuraavassa eduskuntaryhmän keskustelussa kesäloman jälkeen.

– Mahdollisista seurauksista päätetään silloin. En spekuloi seurauksilla, koska en niistä yksin päätä, Terho sanoo STT:lle.

– Mietimme, miten hallituspuolueen edustajan tulee käyttäytyä sosiaalisessa mediassa ja kuinka paljon sopii poiketa hallituksen linjasta, vaikka puhuukin henkilökohtaisella palstallaan, Terho kertoo.

Terhon mukaan kansanedustaja ei voi ikinä harrastaa täysin yksityisajattelua, sillä hallituksen linja koskee kaikkia hallituspuolueita.

Terho sanoo keskustelleensa asiasta lyhyesti puolueen puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin kanssa. Terhon mukaan Soinin kanta tapaukseen on sama kuin hänellä.

Terhon mukaan asian kommentointi puolueen puolesta kuuluu eduskuntaryhmän puheenjohtajalle. Hän ei osaa sanoa, aikooko Soini kommentoida Immosen kirjoitusta. Soini ei ole vastannut STT:n haastattelupyyntöön.

Terho ei ole keskustellut kirjoituksesta Immosen kanssa, mutta aikoo puhua hänen kanssaan ennen eduskuntaryhmän kokoontumista.

– Olen yrittänyt soittaa hänelle, mutta en ole saanut vielä kiinni, Terho sanoo.

Kirjoitus herättänyt runsaasti paheksuntaa 

Toisen kauden kansanedustaja Immonen julkaisi perjantai-iltana Facebookissa rajun julistuksen monikulttuurisuutta vastaan. Kommentissaan Immonen kertoi "haaveilevansa vahvasta valtiosta, joka voittaisi tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus". 

Teksti on julkaistu englanniksi, ja se on luettavissa myös Suomen Sisu -järjestön sivuilta. Immonen on kansallismieliseksi itseään kuvailevan järjestön puheenjohtaja.

– Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, puhkeaa pian miljooniin pieniin palasiin, Immonen kirjoitti päivityksessään.

– Minulla on vahva usko taistelijatovereihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen suomalaisen valtion puolesta. Voitto on meidän, kansanedustaja totesi päivityksensä lopuksi.

Immosen ulostulo on herättänyt runsaasti paheksuntaa sosiaalisessa mediassa. Asiaa ovat kommentoineet muun muassa useat muut kansanedustajat.

Esimerkiksi entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) penäsi tänään Facebookissa Soinilta toimia Immosen kohulausunnon suhteen. Tuomiojan mukaan Suomen ulkoministeri ei voi jättää puuttumatta oman puolueensa edustajan tekemisiin.

Immonen ei ole vastannut viikonlopun aikana STT:n yhteydenottoihin. Ryhmänjohtaja Terhokin tyytyi vielä lauantaina viestimään vain, että kyse on Immosen yksityisajattelusta.

Terho kommentoi Immosen kirjoitusta ensimmäisenä puhelimitse Lännen Medialle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.